U nedelju nastavak besplatnih, preventivnih pregleda širom Srbije

U periodu od 8 do 16 časova, u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pregled će moći da obave i građani koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje

  • 1

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 20. maja, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva dermatološki pregled mladeža, kardiološki pregled i proveru triglicerida i holesterola.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 16 časova, u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pregled će moći da obave i građani koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.

Domovi zdravlja moraju hitno da prime pacijente koje ubode krpelj

Građanima koji nameravaju da u nedelju kontrolišu trigliceride i holesterol, savetuje se da ne uzimaju hranu u periodu od 12 sati pre davanja uzoraka na analizu.

Ovo je deveta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je, do sada, pregledano oko 160.000 građana. Od tog broja, više hiljada građana je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    18. maj 2018 | 16:31

    Akcija pregleda mamografijom je obavljena do dvadesog marta i bilo je receno najdalje do mesec dana cemo dobiti rezultate. Takodje nije bilo jasno kako cemo ih dobiti jer kad sam pitala u domu zdravlja rekli syu da o tome nisu obavesteni. Zvala sam intitut Batut koji je to obavionema ko da mi da odgovor. Dva meseca je proslo i pitam se sta se desava. Najgore je sto je mamografija zracenje i ne sme da se koristi u sledece dve godine. A sta ako rezultati nikad ne stignu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA