Velika mana novog Zakona o saobraćaju: Kaznu za prekoračenje prosečne brzine moguće je izbeći

Ko je vozio i na kom delu puta je prekoračena brzina samo su neke, za sud sporne stavke

Komentari

 • dzina

  A,da li se u tom slucaju moze oduzeti vozilo kao sredstvo cime je ucinjeno kaznjivo delo?Do momenta utvrdjivanja krivca.Kada se ne zna ko je koristio oruzje sa kojim je izvrsena nezakonita radnja,ono se oduzima,a za izvrsiocem se traga.

 • Pesma o putu

  A šta kad zbog gužve vozim autoputem 10km/h jer se menja ograda i tako stojimo u koloni, a zakon predvidja da moram da vozim autoputem najmanje 40km/h, i onda mogu da mi pišu kaznu a ja da tužim Puteve Srbije? Ovo nije problem od juče znaju svi koji prolaze od Sava Centra do Dusanovca, svaki dan ista pesma!

  • Floyd

   @Pesma o putu

   Onda posle mozes da vozis 300KM/h, da nadoknadis izgubljeno!

 • Lucifer 1.

  Vlasnik vozila na koga su tablice izdate je odgovorno lice ,ako ne prijavi koji je vozio ,onda on preuzima krivicu na sebe.Ovakva praksa je na zapadu i funkcioniše,što nebi moglo i kod nas,sve se može dogovorom zakonodavca i pravosuđa.

  • Milos

   @Lucifer 1.

   Odgovoran je, ali npr. vozimo se autor teksta, ti i ja u istom vozilu. Auto je tvoje vlasnistvo. Prvo ti vozis, u prosjeku 110 km/h na trecini dionice, onda vozim ja, 200 km/h na trenici dionice, a posljednju trecinu dionice tvoje auto vozi autor teksta 100 km/h. (Nigde nije zabiljezeno koliko je ko km/h vozio niti je iko od nas 3 gledao koliko ko vozi) Ukupna srednja brzina je negde oko 136 km/h, znaci kaznjivo. E sad, auto nije moje, niti sam ja vozio kad je kompjuter izracunao srednju brzinu. I? Oni ne znaju koliko sam ja brzo vozio, auto je tvoje, a za volanom nismo bili niti ti, niti ja kada je izracunata srednja brzina. Sta cemo sada? Da tebe kazne iako nisi prekrsio propise? Da kazne autora teksta koji isto tako nije prekrsio propise? Ili ce kazniti mene, iako nemaju nikakav dokaz da sam prekoracio brzinu na autoputu?

 • kopač kontejnera

  Moj predlog je da se kazni vozilo i da mu se dodele negativni poeni i da ne može da se registruje jer ide brže od dozovljene brzine.

 • Ciki

  Pa sad je 130 ogranicenje to samp u srbiji praktikuju nigde nema

 • Realista

  Ko da je bitno. Ako se računa prosječna brzina i dokaže da je veća od propisane, znači da je vozač prekršio zakon a na kom dijelu puta, nije važno. Kazna ide onom ko vozi i gotovo, ako se mijenjao sa nekim što ga nije upozorio na prekoračenje brzine ili što taj koji sjedi kraj njega ne bi priznao krivicu?! Kod nas se traži rupa u zakonu i kad treba i kad ne treba a kad zbog bijesne vožnje neko pogine onda su nam svi krivi.

 • Lucifer 1.

  Vlasnik vozila zna ko je vozio,ako nema istine ko je vozio, kazna 8de na onoga na koga je vozilo registrovano,pa nek se on dogovori sa ostalima ko je kriv,to je praksa i na zapadu.Sve zavisi od pravosuđa kako će raditi,ako i pravosuđe traži rupe za oslobađanje, onda i zakon gubi smisao,saradnja zakonodavca i pravosuđa treba da je uslov rada i postojanja.

  • Žrtva

   @Lucifer 1.

   A kad klinci maznu auto na dan-dva sto se dešava po Bg, kad auto ostane bez benzina ostave ga negde! Hipotetički prekorace brzinu i ja dobijem kaznu! A oni maloletni pa ni u zatvor ne idu! Rupa po rupa rudnik!

 • ...

  Plan je da se puni budžet.... Prosečna i maximalna brzina nisu isto, to svako pismen zna!

 • Лицемер

  Глупост.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima