Drina je prirodni biser Srbije, a zbog nemara je prljaju i uništavaju njene obale. To mora da prestane

Uništavaju je kao da nije njihova

  • 8

U Loznici, u neposrednoj blizini Drine, nedavno su se pojavile nove divlje deponije. Gradska komunalna inspekcija je na terenu na osnovu pronađenih ušnih marki utvrdila ko su vlasnici uginulih životinja, a u komunalnom preduzeću, kažu, da građani nemaju razloga da otpad bacaju tamo gde mu nije mesto.

Jedinstven slučaj u svetu: Leskovčani imaju most, ali se na njega penju merdevinama (FOTO)

Kraj samog puta koji vodi do obale reke u dužini od skoro jednog kilometra nalazi se nekoliko deponija na kojima su građani bacali nameštaj, građevinski šut, ali čak i otpad životinjskog porekla.

Foto: Telegraf

Na deponijama se doslovno nalaze kosti uginulih goveda i ovaca. Naše kamere su zabeležile čak i ušnu marku kraj lobanje jedne životinje.

Gradska komunalna inspekcija bila je na terenu, i na osnovu pronađenih ušnih marki utvrđeno je u čijem su vlasništvu bile životinje.

U komunalnom preduzeću, kažu, da građani nemaju razloga da otpad bacaju tamo gde mu nije mesto i da grad ima deponiju.

Kada je reč o uginulim životinjama, građani u tom slučaju treba da se obrate inspekcijskim službama koje će životinju smestiti u specijalizovani kontejner do dolaska kafilerije.

Prljaju prelepu reku Foto-ilustracija: Wikimedia/Velika beba, pixabay.com

- Kao što se može primetiti u ovom trenutku obala reke Drine i putevi pored nje izgledaju katastrofalno. Mi smo i pre dve tri godine radili katastar divljih deponija i ovih dana ga ponovo ažuriramo i sa tim dokumentom ćemo otići pred gradsku upravu da pokušamo zajedno da iznađemo mogućnosti da u budžetu grada dobijemo sredstva kako bismo rešili ovaj problem. Međutim, bez saradnje sa našim građanima ovaj problem se ne može rešiti - kaaže Janko Aleksić, direktor JKP "Naš dom".

Iz JKP „Naš dom" dodaju i da svake subote u dogovoru sa građanima organizuju akcije prikupljanja smeća, van redovnog odnošenja smeća koje se radi svakondevno.

Potrebno je samo da im se građani jave, jer je svima u interesu da grad bude čistiji i lepši.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    23. maj 2018 | 10:56

    Tako je po celoj Srbiji.

  • 100jko

    23. maj 2018 | 10:49

    Nama neprijatelji nisu potrebni. Sami umemo da sj.bemo zemlju gore od svakog neprijatelja.

  • Republic of Srpska

    23. maj 2018 | 10:38

    Po naslovnoj fotografiji,mislim da je Drina biser Bosne jer je Zvornik u Bosni a i slikano je sa Tvrdjave Kula Grad u Zvorniku. Trebali ste Drinu kao biser Srbije slikati u Ljuboviji. ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA