≫ 

Uhapšenog ginekologa iz Kruševca kolege mrze, a pacijentkinje obožavaju - i to iz istog razloga

Vladislav Simić (63) navodno je od pacijentkinje uzeo 100 evra za pregled i analizu rezultata

  • 46

Nedavno je u Kruševcu priveden lekar specijalista ginekologije Vladislav Simić (63), pod optužbom da je od pacijentkinje primio novac da bi uradio ginekološki pregled i analizirao rezultate. U pitanju je jedan od najuspešnijih lekara u Srbiji u svojoj struci, po svim parametrima, koga pacijenti vole i zato se kod njega i leče u najvećem broju, piše krusevacinfo.com. Doktor Simić je u međuvremenu u tužilaštvu priznao krivicu, a pacijentkinje koje su ga podržavale i dalje ne veruju u to.

"Vratite nam doktora": Žene na ulicama Kruševca traže pravdu za omiljenog ginekologa Vladu, iako se sumnja da je uzimao mito

Dr Simić vodi kartone 6.599 pacijentkinja, Foto: Profimedia, Wavebreak

DOLAZI NA VREME, NE PRAVI PAUZE, ZATO NIJE OMILJEN U KOLEKTIVU

Ono zbog čega pacijenti vole ovog lekara je što je njegovo radno vreme od 7 do 14 časova, počinje rad sa pacijentima striktno na vreme, a na vreme i završava rad sa pacijentima, dok pauze uopšte ne pravi.

- Tokom dana primi veliki broj zakazanih pacijenata, dok redovno prima i nezakazane pacijente, a prima i pacijente drugih lekara. Zato što radi striktno na vreme i ne praveći pauze, nije omiljen u svom kolektivu. Jer daje pozitivan primer ostalima kako treba raditi u državnoj službi. Kada je medicinska sestra u gužvi, sam traži kartone pacijenata i priprema ih - kažu njegove pacijentkinje.

Dr Simić se ne libi da radi i posao medicinskih sestara, Foto: dzkrusevac.org.rs

Neposredan je i direktan. Takav je bio i u vremenu podele Doma zdravlja i Opšte bolnice, kada se mnogim rukovodiocima bolnice zamerio jer nije dozvolio da se imovina Doma zdravlja rastura i otuđuje. Kao načelnik službe imao je potpunu podršku svih kolega da istraje u nameri da zaštiti Dom zdravlja i imovinu kojom raspolažu, u čemu je i uspeo.

SUBOTOM ZAVRŠAVA POSAO

- Simić svake subote u 8 sati dolazi na posao kako bi završio posao koji nije moguće završiti tokom redovnog rada. Pregleda prikupljene pločice za "Papa" test, tako da analize koje sam vrši za svakog pacijenta stižu veoma brzo po uzimanju - navode pacijentkinje koje podržavaju svog lekara.

On ima najviše potrebnih edukacija u ovoj službi Doma zdravlja, a to su edukacije sticane na stručnim i obaveznim seminarima, edukacije potrebne za svakodnevni rad za dijagnostifikovanje i praćenje nespecifičnih i specifičnih bolesti. Doktor je i u timu za akreditaciju ginekoloških i srodnih ustanova na teritoriji Rasinskog okruga.

Vladislav Simić ne radi u privatnoj ambulanti, Foto: dzkrusevac.org.rs

- Jedan je od retkih lekara koji ne radi u privatnoj ambulanti i ne zahteva od pacijenata da se leče u privatnim kruševačkim ambulantama. Pacijente šalje isključivo u državne ustanove, bilo da je to kruševačka Opšta bolnica ili nadređene ustanove, u ustanove u kojima je lečenje pokriveno zdravstvenim osiguranjem, o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. A za pacijente koje je uputio na dalje preglede i lečenje se interesuje i brine - pričaju pacijentkinje.

Za sobom ima vrednu pažnje sportsku karijeru i jedan je od najcenjenijih stručnjaka u Srbiji u oblasti edukacije fudbalskih sudija, a iz sporta se povukao opet iz moralnih razloga.

LEKAR KOGA SVI PACIJENTI VOLE

Nikada nije bio član nijedne političke partije. Kako do trenutka privođenja i pritvora nije bilo niti jedne pritužbe na eventualnu zloupotrebu i nesavestan rad ovog doktora, ostaje nagađanje o razlozima privođenja lekara.

Doktor je pušten iz pritvora i trenutno je kod kuće, Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

NIKO SE NE BAVI KORUPCIJOM NA GINEKOLOGIJI BOLNICE

- Za razliku od ovog slučaja, niko se do sada nije bavio korupcijom na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, gde je javna tajna koliko lekari naplaćuju za porođaj, gde se pacijenti upućuju u privatne ambulante na skrininge i preglede, gde svi lekari, osim jednog koji je bio predmet policijske istrage, ali bukvalno svi rade u privatnim ambulantama. Rad sa pacijentima počinju tokom dana kada požele. Lekari i načelnici voze automobile i džipove najnovije generacije, čije su cene neretko i po više desetina hiljada ili čak i 100.000 evra - pričaju Kruševljanke.

- Niko od rukovodstva Opšte bolnice ili od policijskih službenika zaduženih za korupciju se nije zapitao kako i koliko ovi lekari rade i odakle im novac za luksuz i skupocene automobile ako rade u državnoj službi i zvanično samo povremeno u privatnim ambulantama - smatraju pacijentkinje doktora Simića.

DOKTOR PRIZNAO KRIVICU

Kruševački ginekolog dr Vladislav Simić priznao je krivicu na saslušanju u Posebnom odeljenju višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, pišu Novosti.

Pacijentkinje specijaliste koji je uhapšen prošlog vikenda ispoštovale su želju porodice, advokata, kao i samog doktora i prekinule su dalja okupljanja u znak podrške. Doktor je pušten iz pritvora i trenutno je kod kuće.

NANOGICA I ZABRANA OD GODINU DANA

Simić je sa tužilaštvom sklopio Sporazum o priznanju krivice na osnovu kog mu je izrečena kazna nošenja nanogice u kućnom pritvoru u trajanju od jedne godine, kao i zabrana bavljenja lekarskim pozivom.

- Bila sam u kontaktu sa porodicom, zamolili su da budemo dostojanstveni, da se ne okupljamo više, zahvaljuju se na podršci, od srca - navodi Tanja Bolović, jedna od pacijentkinja dr Vladislava Simića.

Mnoge među ženama koje pružaju podršku doktoru, uprkos sklopljenom sporazumu sa tužilaštvom, ne veruju da je Vladislav Simić zaista uzeo novac od pacijentkinje.

VIDEO: Hapšenje zbog korupcije

(Telegraf.rs / Izvor: krusevacinfo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusevljanka

    31. maj 2018 | 19:42

    Svaka cast za tekst!!! Svaka rec u tekstu je apsolutno tacna! Dr. Vlada Simic pored toga sto je izuzetan strucnjak je pre svega veliki Covek! Doktor koji se uvek trudio da pacijentkinje nista ne plate, lekove je davao na recept da ne bismo placale, brinuo o nasim trudnocama i nasem zdravlju. Nikada nije uzeo ni 100gr kafe, o 100€ mogu pricati samo oni koji nisu iz Krusevca, jer ga ovde odlicno znamo po postenju i dobroti!!!

  • Zoran Veteran

    31. maj 2018 | 20:08

    Ukoliko je ona njega castila i prijavila to je i urađeno namerno, verovatno namera bližih kolega a pacijent samo sproveo radnju, ljubomora je čudo, ako je takav stručnjak bio neće mu mnogo naškoditi, jer ovi sto obave dva tri pregleda za smenu predstavljaju veću opasnost po pacijente, on radi punom parom i čim se ne uklapate sa kolegama onda niste deo tima..

  • Danka

    31. maj 2018 | 20:44

    Sramota, sta uradise najboljem doktoru. Sve su my namestili I prisilili ga ba sudu. Sve moje prijateljice idu kod njega I komsinice I koleginice....Ne dajmo dokrora, izadjimo na ulicu. SRAMOTA. STA OSTALI RADE, PA NISTA. DAJTE NAM DIKTORA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA