≫ 

Od prvog juna počelo je da se vozi 130 na sat po auto-putu: Uvodi se i nova signalizacija

Iako saobraćajne oznake još uvek nisu promenjene, uzimaće se u obzir novo ograničenje brzine na autoputevima u Srbiji

  • 11

Na autoputevima u Srbiji počele su da se primenjuje izmene Zakona o bozbednosti u saobraćaju po kojima je ograničenje brzine na autoputevima povećano na 130 kilometara na čas, ali će saobraćajna signalizacija biti promenjena do kraja avgusta ove godine.

Kako će izgledati tehnički pregled posle svih izmena zakona

U "Službenom glasniku" od 31. maja objavljene su izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojima se navodi da se ograničenje brzine na autoputevima u Srbiji menja na 130 kilometara na čas.

Pre izmena, koje su stupile na snagu 1. juna, odnosno dan posle objavljivanja u "Službenom glasniku", na autoputevima brzina je bila ograničena na 120 kilometara na čas.

Iako saobraćajne oznake još uvek nisu promenjene, uzimaće se u obzir novo ograničenje brzine na autoputevima u Srbiji, navodi RTS, dodajući da se promena saobraćajnih oznaka za brzinu, kao i softvera za merenje prosečne brzine očekuje krajem avgusta.

A kako izgleda jedan dan presretača, pogledajte u videu:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    4. jun 2018 | 10:20

    Sta dovodite vozače u zabludu sa netacnim informacijama. Dok se ne izmene saobraćajni znaci vazi 120 ograničenje i dalje !!!

  • Ateista senior

    4. jun 2018 | 11:23

    Dugoočekivana promena je stigla,prelazni period je nešto što mora,radost za vozače ljubitelje brze vožnje.Za ostale strah zbog udesa, poštovanje propisa i kazne za prekršioce, neka policija nastavi započeto oko primene propisa.

  • ...

    4. jun 2018 | 12:37

    Nazad na Fiće, tristaće, Zaporožce, Škode 110L... kakvih 130km/h, prvo naučite da vozite, a ne da kupujete dozvole u kafani... debila na putevima k'o pleve, što u kolima, što na motorima, biciklima a vidjeni su i pešaci po autoputu u ovoj zemlji... nećete ograničenjima usaditi pamet, već pametne degradirati i dovesti na nivo maloumnika, koji ne prate šta se oko njih dešava, već bulje u brzinomer da ne prekorače brzinu za 4-5km... katastrofa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA