≫ 

Kako će izgledati tehnički pregled posle svih izmena zakona

Pregled će trajati minimum pola sata i predviđa i pravljenje pet fotografija

  • 25

Pre nekoliko dana pojašnjeno je da neće biti drugog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina, ali promena u proceduri će biti. Tehnički pregledi će biti obavezni i detaljniji, rekao je za RTS Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Odluka da se vozila ne podvrgavaju dvostrukom tehničkom pregledu doneta je u interesu građana, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Aleksandar Radenković.

- Novina je da se od sada predviđa pet fotografija sa tehničkog pregleda vozila. To je prelazno rešenje a u naredne tri godine biće i video-zapis. Ove kontrole nisu toliko strože u odnosu na ranije a ono što je bitno je dužina trajanja tehničkog pregleda, a to je minimum 30 minuta. Tako da će pregledi svakako biti detaljniji. Što se tiče korozije, ona će uticati samo ako je reč o dubinskoj a ne površinskoj koroziji - rekao je Radenković.

Postoji potreba da se naše zakonodavstvo uskladi sa zakonodavstvom EU ali i želja da se smanje nesreće zbog tehničke neispravnosti vozila, pojasnio je Radenković.

Pregled će trajati minimum pola sata, Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

Već gotovo mesec dana meri se srednja brzina na auto-putevima u zemlji i za to vreme broj nesreća je smanjen za trećinu.

- Prekoračenje brzine će se i dalje meriti radarima a reagovaće i presretači. Ako uporedimo sa istim periodom prošle godine, 29 lica je manje poginulo, a 500 je manje povređenih na tim deonicama na kojima se meri srednja brzina - pojasnio je Radenković.

Što se tiče početka primene odluke o brzini od 130 kilomatara na sat na auto-putu, Radenković kaže da je Nacrt zakona trenutno u skupštinskoj proceduri i da će se ta odluka primenjivati kada zakon bude usvojen u Skupštini.

Odluka će važiti samo na onim deonicama auto-puta gde to dozvoljavaju tehničke karakteristike puta, rekao je za RTS Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

VIDEO Ovaj čovek je svoj tehnički ispravan auto stavio u ruke male bebe samo zbog društvenih mreža:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    23. maj 2018 | 10:59

    Kada kupujem auto i detaljno pregledam to ne moze da traje duze od 10 minuta sve ostalo je cista glupost i mlacenje prazne slame. Jos jedan dokaz da su nam saobracajni strucnjaci zavrsavali veterinarske fakultete.

  • Kosta

    23. maj 2018 | 10:42

    Kamo srece da toliko traje lekarski pregleg za ljude !

  • Svetlana

    23. maj 2018 | 12:14

    Prvo vi pregledajte VOZAČKE DOZVOLE, a zatim auta! Deca za volanom i starci demenentni,mafijaši i lopovi! Vozilom upravlja čovek,a ne vozilo čovekom! Neispravan vozač vodi u smrt i sebe i druge učesnike u saobracaju! Koliko je drogiranih,pod sedativima,pijanih,bolesnih za volanom????? Ko izdaje dozvole takvima? Veze i vezice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA