Rešili smo misteriju snimka koji je podigao Srbiju na noge: Zašto sveštenik sme da se vozi po pešačkoj stazi, a biciklista ne? (VIDEO)

Na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom pešačkom stazom

  • 15

Nedavna situacija u centru Novog Sada probudila je gnev u ljudima zbog policajca koji je biciklisti pisao kaznu usred pešačke zone. Snimak je ubrzo osvanuo na društvenim mrežama i zabeležio je veliki broj pregleda. Mnogi su u komentarima vređali , a bilo je i onih koji smatraju da zakon mora da se poštuje i da se svaki prekršaj mora kazniti.

Mladić brutalno nokautirao starca na biciklu: Šta se krije iza nezapamćene scene nasilja u Staroj Pazovi? Obojica su se oglasila!

Pešačka zona obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, što znači da je vožnja bicikla zabranjena.

Ipak, na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom stazom. Naime, reč je o vozilu koje je u vlasništvu sveštenika koji služi u obližnjem hramu.

- Vozila koja imaju dozvolu mogu da saobraćaju pešačkom zonom. Dozvolu izdaje gradska Uprava za saobraćaj, pa im se izdaje i kartica. Oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu - ističu u policiji.

Gradska uprava za saobraćaj izdaje dozvole sveštenim licima da mogu kroz pešačku zonu da priđu crkvama u centru grada, ali i mnogim vlasnicima kafića, butika i restorana da dostavnim vozilima priđu svojim objektima i isporuče robu za rad.

Na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom pešačkom stazom Printskrin/Telegraf

Novosađanin Igor Micić je snimao policajca i ometao ga u radu. Sve vreme mu je dobacivao kako maltretira biciklistu, dok se pored njega kolima voze sveštenici.

Njegov snimak videlo je preko milion ljudi, a autor je dan nakon postavljanja snimka - priveden. Tvrdi, bez ikakvog obrazloženja.

- Niko nije znao da mi objasni do kraja zašto - zašto sam pozvan i zašto sam priveden. Pogotovo što sam išao u pratnji policije sa interventnom policijom kroz centar grada. Po meni malo nije normalno, ali eto - to je možda rezultat onog mog snimka koji sam postavio - kaže autor snimka Igor Micić.

Da je postavljanje snimka razlog privođenja, demantuju u policiji. Kažu, u pitanju je sasvim druga istraga.

- Pošto nekoliko puta nije pronađen na prijavljenoj adresi stanovanja, prilikom jučerašnjeg legitimisanja ustanovljeno je da je za njim raspisana potraga, nakon čega je doveden u prostorije Policijske uprave u Novom Sadu.

Policajac piše kaznu biciklisti Printskrin/Telegraf

- Ubrzo nakon toga pušten je uz obavezu da se u ponedeljak javi policiji, a u sklopu istrage rasvetljavanja krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Njegovo privođenje nema nikakve veze sa snimanjem i dobacivanjem policijskom službeniku koji je pisao kaznu biciklisti - navode iz MUP-a.

Micić tvrdi da do momenta privođenja nije dobio nikakav poziv od policije i dodaje da ga živo zanima kakvu je opštu opasnost izazvao.

Pogledajte kako je policajac napisao kaznu biciklisti: 

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mudri

    4. jun 2018 | 12:47

    Policajac ne poznaje zakon što nije ništa novo i neobično. Vožnja bicikla je dozvoljena svuda gde izričitim sobraćajnim znakom nije dozvoljena. Znak ima precrtanog biciklistu. Obrazac na kome pišu kazne je nevažeći obzirom da je obrazac za motorna vozila, što bicikl naravno nije.

  • Dragan

    4. jun 2018 | 13:21

    Ne skolovani policajac Kakva vam je policija boze sacuvaj Ganjajte lopova dilere droge narkomane SRAM te bilo pises prijavu postenom covjeku

  • Boki

    4. jun 2018 | 12:40

    Policajac je uvek u pravu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA