Gradonačelnik Novog Sada primio igrače rukometnog kluba "Vojvodina"

Rukometaši "Vojvodine" osvojili su šestu uzastopnu titulu "Superlige Srbije" gde se o prvaku odlučivalo bukvalno u poslednjim sekundama poslednjeg desetog kola

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi upravu i igrače Rukometnog kluba "Vojvodina" koji je po šesti put uzastopno postao prvak države.

Osveštani temelji Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene na Grbavici (FOTO)

- Na radost svih nas u Novom Sadu po šesti put uzastopno rukometaši "Vojvodine" su odbranili titulu i postali "novi-stari" šampioni, rekao bih, u nikad dramatičnijoj završnici državnog prvenstva. Mislim da bi se i ljubitelji rukometa u Srbiji složili da je ove godine bila pojačana konkurencija, ali ispostavilo se da je to bio samo jedan više izazov za naš rukometni klub i faktor koji je podstakao rukometaše "Vojvodine" da budu što jači.

Foto: novisad.rs

Ne mogu da kažem da sam bio siguran u ovogodišnju titulu, jer je takmičenje bilo vrlo neizvesno, pogotovo posle utakmice u Nišu nakon koje smo misli da će neko drugi poneti titulu, ali je onda usledilo iznenađenje. U dramatičnom foto-finišu, u poslednjim trenucima celog prvenstva, odlučeno je da "Vojvodina" bude ponovo rukometni šampion. Čestitam rukovodstvu, stručnom štabu, igračima, a čestitam i navijačima ovaj veliki uspeh. Važno je istaći i da su kadeti i juniori RK "Vojvodina" državni prvaci, jer je to garant daljeg uspeha i razvoja kluba - rekao je gradonačelnik.

Foto: novisad.rs

Predsednik RK "Vojvodina" Milan Đukić naglasio je da je šesta po redu titula bila najdramatičnija, jer se o njoj odlučivalo u poslednja tri minuta finalne utakmice i da je igrače, pored iskustva, poslužila i sportska sreća. U ime igrača, obratio se Boris Rojević koji je istakao inat kao glavni sastojak timskog duha odgovornog za pobedu.

Foto: novisad.rs

- Kao i sve u životu, kad proradi inat, onda ste najjači. Bukvalno smo bili otpisani i slutili su nam neko peto mesto na tabeli, ali smo se izborili i obradovali naše navijače još jednom – rekao je Rojević.

Rukometaši "Vojvodine" osvojili su šestu uzastopnu titulu "Superlige Srbije" gde se o prvaku odlučivalo bukvalno u poslednjim sekundama poslednjeg desetog kola. Za novi pehar "Vojvodini" je bila potrebna pobeda nad "Partizanom“"u hali na Slanoj bari, ali i poraz dosadašnjeg lidera na tabeli niškog "Železničara" u Šapcu od "Metaloplastike". Taj scenario se i dogodio, ali se epilog nije znao do poslednjeg trenutka, jer su sve tri ekipe istovremeno bile u borbi za trofej.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA