Godinama obećavaju elektronske dnevnike u školama, a evo kada će njihova upotreba zaista biti obavezna

Digitalizacija stiže do svih ocena

  • 3

Od 1. septembra upotreba elektronskih dnevnika biće obavezna u svim školama u Srbiji, najavio je danas rukovodilac projekta "eProsveta" Ministarstva prosvete, Bojan Radić.

- Od 2006. godine je bilo pokušaja uvođenja elektronskih dnevnika, ali tek sad je to zaživelo zahvaljujući nastavnicima koji su prihvatili da rade na takav način. Od 1. septembra upotreba elektronskih dnevnika biće obavezna u svim školama u Srbiji - rekao je Radić novinarima.

Deca siluju svoje drugare, teraju ih da jedu izmet i ubadaju ih, nekada i do smrti: Šta se dešava sa našim klincima i ko je kriv za to? (FOTO)

On je rekao i da je Ministarstvo u saradnji s kompanijom "Vip mobajl" uvelo "rutere s 4-Ge internetom" u 25 osnovnih škola u okolini Sremske Mitrovice, Čajetine, Požege, Preševa i drugih mesta.

To je obavljeno u okviru "digitalizacije" i radi "digitalnog opismenjavanja učenika", uz uvođenje informatike i računarstva kao obaveznog predmeta u osnovnim školama, zatim zbog elektronskog dnevnika, a i zbog uvođenja digitalnog nastavnog materijala.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • profkan

    7. jun 2018 | 17:07

    Koristimo taj e-dnevnik probno i mogu reći da je blagi užas. Nimalo pregledan, za sve treba makar 5 klikova, časovi nemaju redni broj uopšte tako da bez ovog papirnatog dnevnika ne znam koliko će mi faliti ili biti viška...Ocene se ne mogu ispravljati bez odobrenja direktora...sve u svemu jedno veliko njesra.

  • Gorgeous

    9. jun 2018 | 11:54

    Trla baba lan da joj prođe dan. Cele godine nisu u stanju da formiraju usere za roditelje. Sramota. Nesposobnjakovići.

  • L.

    21. jul 2018 | 10:28

    Tužno. Sve ono što je valjalo, sada odbacuju. Kao kad odete kod lekara, on vas ni ne gleda, a kamo li da vas pregleda. Samo kucka po tastaturi,vi platite participaciju, i to je to. Sada isto i u školama. Nestala struja, slab signal..dok nastavnik klikće, deca se ''pobiše''...jednostavno rečeno haos na časovima. Kome to ide u prilog? Digitalizacija DA , u školama NE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA