Važno upozorenje iz policije zbog čestih prevara: Evo kako da prepoznate pravog saobraćajnog policajca

Najpre, podsećamo građane da su saobraćajni policajci dužni da, prilikom obavljanja poslova kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način

  • 9

Povodom jučerašnjeg hapšenja osumnjičenog D.T. (1978) iz Beograda koji se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac i naplaćivanjem navodnih kazni oštetio veći broj ljudi, Ministarstvo unutrašnjih poslova savetuje građane na šta da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.

Najpre, podsećamo građane da su saobraćajni policajci dužni da, prilikom obavljanja poslova kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način.

- Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani, u visini grudi, nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani, u visini grudi, nalazi oznaka sa prezimenom policijskog službenika sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimcacije - objašnjava Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

On ističe da policijski službenici saobraćajne policije u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom, koja služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika.

- Takođe, posebno naglašavamo da građani, koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije – presretače - naglasio je Radenković.

On napominje i da policijski službenici u cilju otkrivanja, dokumentovanja i dokazivanja saobraćajnih prekršaja i drugih delikata, mogu koristiti vozila sa ili bez spoljnih obeležja policije, sa ugrađenim uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    8. jun 2018 | 20:52

    Pruzis crvenu pa ako uzme pravi je

  • ZORAN

    8. jun 2018 | 17:40

    Mene zaustavili u Ivanjici jedan bez prsluka a drugi nosi stomak u rukama ne moze ni da zakopca prsluk

  • Ja78

    8. jun 2018 | 20:10

    A zašto mi da ih prepoznajemo? Šta radi prava policija? Ako ih još ima pravih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA