Deda Radosav je izgubio kuću u požaru, a sada zahvaljujući dobrim ljudima dobija krov nad glavom (VIDEO)

Maričić već tri meseca spava kod komšija

  • 0

Usamljeni starac Radosav Maričić iz Gornjih Rovina (Bratljevo) koji je u požaru izgubio sve što je imao, uskoro će dobiti novi dom.

Prijepolje u dimu, gorela fabrika konfekcije (VIDEO)

Maričić već tri meseca spava kod komšija, a nakon priče produkcija Glasa zapadne Srbije u emisiji "Nećete verovati" javio se veliki broj humanih ljudi koji su dedi Radosavu priskočili u pomoć sa građevnskim materijalom.

Dragačevac Vlade Radičević uplatio je materijala u vrednosti od 98. 000 dinara, Zoran i Raško iz "Rex transa" Arilje takođe, pomoć je poslala Zorica Živić, Kraljevčanka iz Nemačke. Vesna Ostojić (devojačko) koja je davno otišla iz Bratljeva ali nije zaboravila gde je rođena uplatila je novčani iznos na račun stovarišta "Cile plus" u iznosu od 100.000 dinara. Direktor "Puteva" iz Ivanjice Stojan Rangelov odobrio je rizlu za betoniranje i potrebnu količinu kamena za podlogu. Milan Đoković iz Bratljeva preuzeo je na sebe majstorske poslove. On će voditi izgradnju i nije tražio novac, a vredni su pažnje i oni koji nisu mogli mnogo ali nisu okrenuli glavu od tuđe muke kao što je to učinio Dragan Tomić, saobraćajac iz Guče koji je nazvao stovarište i obezbedio sve eksere sa specifikacije, koji su takođe potrebni.

-  Hoću da pomognem i neću da merim - kazao je Đoković.

Radosav Maričić izgubio sve što je imao Printskrin: prva.rs

Javio se da pomogne i Milisav Radovanović - Rašo koji živi u Novom Sadu.

"Imam nešto kablova i prekidača. Dolazim da uradim Lalu unutrašnju instalaciju. Videću i vodu da mu razvedem. Ako ima neko samo da obezbedi nešto materijala, sve ću uraditi", napisao je u poruci koju je poslao u redakciju GZS.

Maričić će imati pomoć i od lokalne samouprave. Zoran Lazović rekao je za Glas zapadne Srbije da su odbornici doneli odluku o namenskim sredstvima u slučaju požara ili elementarne nepogode.

- Sada imamo zakonske mogućnosti da pomognemo građanima u ovakvim situacijama - kazao je Lazović.

- Uputićemo u sredu mašine da poravnaju teren i pripreme ga za temelje. Videćemo šta je sa prilaznim putem, imali smo jake kiše koje umeju da naprave velike probleme - kazao je Mitrović, zamenik predsednika opštine.

Jovanka Maričić zbrinula deku u svojoj kući, brine o njemu već tri meseca Printskrin: prva.rs

Veliku pomoć pružio je vlasnik stovarišta "Cile" u Ivanjici na čiji račun su uplaćena sva sredstva za građevinski materijal. ,

- Otići ću da pogledam prilaz do mesta i ako postoji mogućnost da priđe kamion sve ću preterati. Pored toga, videću šta nedostaje pa ću i ja pomoći svakako - naglasio je vlasnik stovarišta.

Za kuću je još potrebno: elektro materijala, 30 – 40 kvadrata keramike, 2 pvc prozora 140x120, 2 prozora 80x80. Ulazna vrata pvc standard 90x205, dvoja sobna vrata (standard) i vrata za kupatilo standard 80x205.

Za četvrtak je dogovoreno izlivanje temelja, a već naredne sedmice mogao bi biti postavljen krov, urađena struja, voda i izvedeni fasadni radovi.

(Telegraf.rs/Glas Zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA