≫ 

Žive u mraku zbog duga od 400.000 dinara: Samohrani otac petoro dece kopa kanale i radi na građevini da bi preživeli

- Rad, rad, rad, a novca opet nema. Ceo život radim, a nemam za osnovno, osećam se poraženo, ali ne smem da odustanem zbog dece - objašnjava Milorad

  • 19

Samohrani otac Milorad Iličić (46) podiže Luku, Sandru, Aleksandra, Marka i Dušana u beogradskom naselju Ripanj. Osim dece, Milorad živi u kući sa starim i bolesnim roditeljima. Pretrpeli su mnoge nedaće, a sada ih čeka nova bitka.

Samohrani otac vozi troje dece četiri sata do škole: Žive na Velebitu sa medvedima i vukovima, a to nije jedini problem (FOTO)

U odgajanju četiri junaka i princeze, kako voli da zove svoju decu, pomagali su mu iz Srpske pravoslavne crkve i donatori iz organizacije "Srbi za Srbe". Međutim, Milorad i njegova porodica sada žive u mraku jer im je zbog duga od skoro 400.000 dinara isključena struja.

Milorad i njegova porodica sada žive u mraku jer im je zbog duga od skoro 400.000 dinara isključena struja Foto: Srbi za Srbe

Ilinčići poseduju kuću sa zemljom od 40 ari, ali kuću bez fasade i bez osnovnih stvari. Vredni su, radni, i orni za rad, ali ne uspevaju da zarade novac. Nekad zamoli za pomoć, ali u znak zahvalnosti nudi ono što najbolje ume, ikone koje svojim rukama pravi u duborezu. Od srca, piše Espreso.

Imaju zemlju, ali ne i životinje za odgoj. Deca bi sve dala da imaju desetak koza ili ovaca koje bi "mazili i negovali”", ali nemaju para da ih nabave.

Kuća Ilinčića je bez fasade Foto: Srbi za Srbe

Fasada na zadnjoj strani kuće mora da se završi, potrebna im je građa za stolariju, pločice u kupatilu su popadale, a veš mašina ispušta vodu.

- Ja sam dobar stolar na dedu, umem sve da napravim svojim prstima. Sve što se napravi od drveta, može i da se proda zato želim da pravim od kuće i da učim moju decu zanatu, tako da nikada ne budu gladni - priča Milorad koji nema stalan posao, već po potrebi kopa kanale i radi na građevini.

Fasada na zadnjoj strani kuće mora da se završi Foto: Srbi za Srbe

- Voleo bih da radim od kuće, da budem uz svoju decu. Imam već dovoljno godina, i ne znam koliko ću još moći da kopam. Bogu hvala, noge me još nisu izdale, a i nemam ni luksuz za tako nešto. Sam brinem o porodici i starim bolesnim roditeljima, ne smem ni da zamislim šta bi se desilo da me nema, ne bi sebi oprostio da ostavim decu koju nisam zbrinuo - iskren je otac.

Deca mu dosta pomažu oko poslova u kući i oni su mu sada "sve na svetu". Sve što radi, radi za njih.

Milorad sa sinovima i ćerkom Foto: Srbi za Srbe

- Ja više nisam bitan, želim samo da njima obezbedim normalan život - priča on.

Milorad se ceo život muči i od kada pamti, nešto vuče, zida ili kopa.

- Rad, rad, rad, a novca opet nema. Ceo život radim, a nemam za osnovno, osećam se poraženo, ali ne smem da odustanem zbog dece - objašnjava za Espreso.

Deo kuće koji ima fasadu Foto: Srbi za Srbe

Nekako uspeva da deci koja su odlični đaci, obezbedi sve za školu.

- Samo najmlađi ima besplatne knjige, ostaloj deci plaćam pribor jer je školovanje bitno i to ne sme da trpi. Pomažu nam drugi, snalazimo se, "guramo", šta ćemo - priča otac.

Milorad se ceo život muči i od kada pamti, nešto vuče, zida ili kopa Foto: Srbi za Srbe

Najteže im je zimi, Milorad je nemali broj puta noću krišom išao u potok da donese ogrev za kuću. kad dođe zima u kući će opet nastati muk i tišina jer kako otac ističe, "sirotinja je i Bogu teška".

Deca mu dosta pomažu oko poslova u kući Foto: Srbi za Srbe

Želje Iličića su skromne i zaslužuju pomoć.

Ukoliko želite da pomognete porodici Iličić, možete ih kontaktirati na broj telefona: 061 323 98 50.

Deca Iličića na okupu Foto: Srbi za Srbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA