Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Sadu: Grad adekvatno odgovorio na padavine, najviše pogođene 3 tačke (FOTO)

Konstatovano je da je Grad Novi Sad u toku jučeranjeg dana i tokom noći adekvatno odgovorio kako ljudstvom, tako i mehanizacijom javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova, i drugih privrednih subjekata uključenih u sistem odbrane od poplava

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sazvao je sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Srđan Kružević.

Zbog posledica sinoćnih padavina, na sednici su podneti izveštaji svih relevatnih činilaca i službi uključenih u proces uspostavljanja prohodnosti vodenih korita i nasipa, sa posebnim osvrtom na Futog, Veternik i Klisu u kojima su zabeležene najveće posledice padavina.

Repriza scenarija poplava u Srbiji, dan posle: Nevreme uništilo mostove, ljudi kofama izbacuju vodu iz kuća, a ove 3 reke su sada pod lupom (VIDEO)

Konstatovano je da je Grad Novi Sad u toku jučeranjeg dana i tokom noći adekvatno odgovorio kako ljudstvom, tako i mehanizacijom javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova, i drugih privrednih subjekata uključenih u sistem odbrane od poplava.

Gradonačelnik Vučević sazvao sednicu Foto: novisad.rs

Na sednici je rečeno da Grad Novi Sad ima dovoljno neophodne opreme za odbranu od unutrašnjih voda i da su bujični potoci pročišćeni ulaganjem velikih sredstava iz budžeta grada u prethodnom periodu u preventivne svrhe, što je urodilo plodom i nisu konstatovane poplave na sremskoj strani grada što je ranije bio slučaj. Apelovano je na građane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

Kako su saopštili predstavnici Republičkog hidrometorološkog zavoda kiša je padala prosečno 116,2 litra po kvadratnom metru što je veoma visoka vrednost i predstavlja najbližu izmerenu vrednost onoj iz maja 2015. godine kada je zabeleženo čak 122 l/m2. Oni su napomenuli i da kiša nije bila očekivana, ali i da se kišni ciklon udaljava i da će u toku dana Novi Sad zahvatiti samo blaga kiša u popodnevnim časovima, dok je vodostaj stabilan.

Ciklon se udaljava od Novog Sada Foto: novisad.rs

Doneti su zaključci da se nalaže Gradskoj upravi za inspekcijske poslove da obilazi teritorije mesnih zajednica koje su bile najviše zahvaćene vremenskim nepogodama, zatim da se nalaže privrednom društvu "Ciklonizacija" da hitno izvrši dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju na teritoriji tih mesnih zajednica kada se za to steknu uslovi, dok se poslednji zaključak odnosi na davanje naloga svim javno-komunalnim preuzećima da se sa svih površina u gradu pogođenih obilnim padavinama otklone posledice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    1. jul 2018 | 00:26

    Ne plave nas voda i fekalije posle svake jace kise, bilo ih je i ranije, nego kriva gradnja, nemar i djubre u kanalima i slivnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA