Egzit počinje za 10 dana, a tržište nekretnina se usijalo: Smeštaj košta od 10 do 1.500 evra, a sve je skoro već otišlo

Mesta u kampu (38 evra za tri noćenja) još uvek ima, ali su zato hoteli i hosteli bukirali preko 80 odsto svojih kapaciteta

  • 0

Tri dana Egzita Novosađanima može staviti i do 1.500 evra u džep, ako su u mogućnosti da u to vreme izdaju udobnu nekretninu, u blizini gradskog centra. Ni oni koji žive u manjem luksuzu neće ostati kratkih rukava, jer nekoliko dana pre početka festivala smeštaji idu kao alva, a traži se sve - od običnog ležaja, do prostranih kuća za više osoba.

Exit svoj 18. rođendan slavi uz nove stikere dostupne za preko milijardu Viber korisnika

Egzit festival održaće se od 12. do 15. jula, 19. put po redu, a rezervacije su počele već od januara. Mesta u kampu (38 evra za tri noćenja) još uvek ima, ali su zato hoteli i hosteli bukirali preko 80 odsto svojih kapaciteta.

Kome šator nije po ukusu, moraće da potraži hostele ili stanove Foto: Milena Đorđević

Sudeći prema ponudi na sajtu booking.com, koja je 10 dana pre početka Egzita vrlo oskudna, profesionalne gostionice su donekle povoljnije od opcije stan-na-dan, i kreću se od 20.000 do 40.000 dinara za tri noćenja.

Može se naći čak i jeftinije od toga - jedan pansion, na 500 metara od Tvrđave, dvokrevetnu sobu tokom celog festivala nudi za svega 10.600 dinara.

No, ovakvi tipovi smeštaja Egzitovcima ne dozvoljavaju da, ako žele, nastave žurku i kada dođu sa jedne. Iznajmljivanje stana ili kuće nudi više privatnosti, zbog čega je na Airbnb-ju ostalo samo 14 odsto slobodnih smeštaja iz celog Novog Sada.

Stanovi koštaju od 40 do 150 evra po noći Foto-montaža: Profimedia/Corbis, Telegraf

Najpovoljnije je rentiranje ležaja za 10 evra po noći, dok se cene za čitav stan kreću od 40 do 150 evra. Vrtoglave cifre manje su strašne kada se ima na umu da njih može podeliti četiri do osam osoba.

- Iako su došli da se zabave, posetioci koji traže smeštaj tokom Egzita imaju veoma jasne zahteve, naročito kada je reč o lokaciji. Dobar wifi je obavezan, a kako većina planira da se tih dana brčka u Dunavu, traže i veš mašinu i fen za kosu. Klima je takođe obavezna, kako za vrele dane, tako i za slučaj da tokom festivala bude svežije - kaže Tijana, koja se već pet godina zarednom seli iz svoga stana za vreme Egzita, kako bi ga izdala posetiocima.

I dok su sve ove opcije povoljne, luksuz postoji i skupo se plaća. Moderan ambijent i pogled na Dunav i Petrovaradin košta 200-400 evra po noći za stan, odnosno 500 do 1.500 evra za kuću. I ta roba ima svog kupca, uglavnom strance sa višim standardom, te stanodavci već zadovoljno trljaju ruke, znajući da će za samo četiri julska dana ponovo zaraditi jednu ili više prosečnih plata.

(D. Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA