Vremenska prognoza do kraja dana (6. jul 2018. godine): Sunčano i tropski toplo, krajem dana nevreme (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 5

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Ostatak dana biće sunčan i tropski topao, maksimalna temperatura do 33°C, u Beogradu do 31°C.

Krajem dana i tokom večeri do severozapadnih i zapadnih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta i on će ovim predelima doneti kišu, pljuskove, grmljavinu, osetniji pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

Kiša, pljuskovi i grmljavina će tokom jutra zahvatiti zapadne predele Srbije, a uveče i tokom noći će se proširiti i na ostale. Lokalno se očekuju grad, olujni vetar i obilne padavine.

Očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo da padne i preko 30 mm kiše po m2, što bi dovelo do lokalnih poplava i bujica usled nemoćunosti da odvodni i kanaliziaconi sistemi prihvate ogromnu količinu vode. Prvi na udaru grmljavinskih oluja mogli bi se naći delovi Bačke, Srema, Mačve, Kolubarskog okruga i šireg područja Beograda, a u nastavku noći ovo pogoršanje vremena proširiće se i na ostale predele Srbije.

U Beogradu u toku večeri sa kišom i pljuskovima, ukoliko vam to obaveze dozvoljavaju večeras ostanite kod kuće.

U Srbiji sutra pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje i nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Minimalna temperatura od 16 do 21°C, maksimalna dnevna od 21 do 27°C.

Očekivane biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na hronične bolesnike i osetlјive osobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivosti i poremećaja sna. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA