≫ 

U Srbiju dolaze skoro samo muškarci migranti, a najviše ih je iz ovih zemalja

Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za azil u Obrenovcu

  • 29

Od 3.000 migranata, koliko ih trenutno boravi u Srbiji, skoro dve trećine su muškarci, a najmanje ih je iz Sirije, navodi se u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR.

Mađarska protiv Sporazuma UN o migrantima: To je pretnja za ceo svet

Od januara ove godine do danas, broj migranata je opao za četvrtinu, te od 4.100 koliko ih je tada bilo, sada ih ima samo 3.000.

Sve manje migranata u našoj zemlji Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za azil u Obrenovcu (815), prihvatnim centrima u Kranjači (365), i Adaševcima (324), dok ih je najmanje u centru za azil u Šidu i Banji Koviljači i prihvatnim centrima u Bosilegradu, Dimitrovgradu i Subotici.

Tokom prošlog meseca, 739 stranca pokazalo je nameru da traži azil u Srbiji. Među njima je najviše bilo državljana Avganistana, Pakistana, Irana, Iraka, a najmanje iz Sirije. Osim toga zanimljivo je da je od ukupnog broja tražilaca azila najviše je bilo muškaraca 445, dok je žena i dece bilo duplo manje.

VIDEO Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    23. jul 2018 | 19:03

    Nisu to izbeglice vec mlada i jaka Alahova vojska koja emigrira i zaposeda evropu i svet,patriote zemalja koje su u ratu su na bojnom polju i brane svoju zemlju .....

  • Senad

    23. jul 2018 | 19:50

    Koliko vidim po komentarima neki nece ili ne zele da skontaju EU su ovakvi ili slicni dosli glave.Ono sto se trenutno radi jeste primaju kulturan,obrazovan kadar kao recimo "nase".Balkan se tako reci prazni odlazi narod na zapad a ovi ce popuniti ta mjesta.Drugo jeste i to "nasi"su dobili ogromne pare za smjestaj "izbjeglica".

  • Sara

    23. jul 2018 | 23:56

    Zabrana ulaska i sirenja islama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA