U poplavama uništena sela kod Kraljeva: Stradao i Hram Svetog Save, domaćinstva odsečena od sveta, urnisani putevi (VIDEO)

Bujične poplave, zahvatile su i naseljena mesta Gračac, Otroci i Rsavci,

  • 3

Kraljevačka sela Kamenica, Vraneši i Vrba ponovo su pogođena bujičnim poplavama.

Sela i zaseoci u Gokčanici kod Ušća ponovo su odsečeni od sveta, a na području opštine Vrnjačka Banja, u selu Gračac, izlila se Gračačka reka, javlja RTS.

- Bujice su oštetile i neke seoske puteve, jer su bujični nanosi nosili sve što im se našlo na putu - rekao je za načelnik Sektora za vanredne situacije Raškog upravnog okruga Radoica Kočović.

"Bog se naljutio na Srbe, ovo se radi da bi se uništio narod i naše seme": Okačio je snimak nevremena i pitao šta nam se dešava (VIDEO)

U Jovcu i Vrbi ima poplavljenih dvorišta i podruma, a vatrogasno-spasilačke ekipe su i večeras sprečile da voda ne prodre u školu u Vrbi.

Sela i zaseoci u Gokčanici kod Ušća ponovo su odsečeni od sveta. Putevima teku reke vode noseći sve pred sobom. U selima Borovo i Predole je nekoliko staračkih domaćinstava kojima je neophodna lekarska pomoć.

Pogledajte video:

Bujične poplave, zahvatile su i naseljena mesta Gračac, Otroci i Rsavci, nanevši materijalnu štetu na infrastrukturi.

Poplavama je pogođen čak i kraj oko Hrama Svetog Save u Gračacu koji se nalazi na uzvišenju. Voda je prodrla u portu hrama i potkopala deo ograde-bedema koji razdvaja portu i Gračacku reku.

VIDEO: Sta je ostalo od Umčara posle katastrofalnih poplava

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA