U pančevačkoj bolnici možete sve, osim da izgovorite jednu reč: Medicinske sestre strogo zabranile njenu upotrebu, građani zbunjeni (FOTO)

Čini se da je zaposleno medicinsko osoblje bilo kivno na uskočice pacijenata preko reda uz opasku - samo da nešto pitam, samo da se konsultujem i slično

  • 32

Na Fejsbuk stranici Pančevo City objavljena je neobična zabrana koju je Opšta bolnica u Pančevu okačila na svoj šalter.

Naime, postavljena je zabrana upotrebe reči "samo".

Čini se da je zaposleno medicinsko osoblje bilo kivno na uskočice pacijenata preko reda uz opasku - samo da nešto pitam, samo da se konsultujem i sličn

Tako se na vidnom mestu pančevačke bolnice našlo ovo obaveštenje koje vam donosimo u celosti:

"Zabrana upotrebe reči "SAMO" u zdravstvu zvog zloupotrebe iste, koja se odražava na zaposlene u cilju ostvarivanja neosnovanih prava pacijenata, u smislu podsticaja i pritisaka na doktore i medicinske tehničare, iz čega se mogu javiti propusti u redu, jer se ništa ne može: SAMO PITATI-PRIUPITATI, SAMO POGLEDATI, SAMO KONSULTOVATI, SAMO IZVINITI SAMO ZAHVALITI..."

Glavna medicinska sestra nije znala da je ovo zalepljeno na šalter; Foto: Prinstkrin/Google street view, Facebook

Ovakve situacije ste sigurno doživeli mnogo puta u svom domu zdravlja, a onda vidite da se neko "samo" zadržao 20 minuta i zauzeo vaš termin.

Nazvali smo pančevačku bolnicu kako bi nam objasnili o čemu se zapravo radi, ali zamenica glavne sestre je bila šokirana.

- Izvinjavam se, ja stvarno nisam znala za ovo. Ovo je takva sramota. Mi nemamo prava da kačimo ovakve stvari, ja prva sebi ne bih dopustila to, ali eto, neko je sebi dao za pravo da se tako ponaša. Ja ne znam koji tehničar je to okačio, ali saznaću. Pa užas jedan, mi smo tu zbog tih ljudi, a ne da im branimo da pitaju. Izvinite još jednom, sramota me je - rekla nam je uznemireno zamenica glavne sestre, Branka Tatalović.

Dok se ne razreši slučaj misteriozne zabrane obraćanja pacijenata, pište nam u komentarima kakva su vaša iskustva iz čekaonica i sa "samo da pitam" pacijentima.

VIDEO: Zbog raka grlića materice Srbija je puna siročadi! Podmukla bolest ubije najmanje jednu ženu dnevno, probudite se dok ne bude kasno

(S.Č)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joca

    26. jul 2018 | 11:04

    Ne razumem zašto se ova zamenica glavne sestre treba stideti. Osoblje je u pravu. Puno ima "padobranaca" koji bi SAMO da pitaju nešto, ustvari završe pregled, a mi smo budale koje čekamo. Tačno da su oni tu zbog nas, i bolje da zamenica (mislim na sve zamenice i glavne sestre) porade na ljubaznosti osoblja da se ne osećamo kao gradjani drugog reda.

  • Dušan Skrađanin

    26. jul 2018 | 10:57

    Poštovana gospodo komentatori.Ovde se ne radi o situaciji sa medicinskim osobljem.Nije ni važno ko je okačio taj oglas.Ali taj oglas nešto govori o nama.A to je suština.Stalno imamo to "SAMO".Kako kaže g.M.Gutovć:"Narod je stoka.......".Zato imamo nepotrebne saobraćajne nesreće,gde se gine.Jer "SAMO još ja da prođem","SAMO još ja .....".Za te SAMOVCE postoje SAMO oni, drugi su nepostojeći,nevidljivi.Empatija je za njih nepoznata reč.

  • Ana

    26. jul 2018 | 15:49

    Da bar malo više ljudi obrati pažnju da ta SAMO sestra/tehničar nije jela do 14h a ni otišla do toaleta i da nema vremena a ne da NEĆE da odgovori bili biste malo pametniji i obzirniji. Ne vidim ništa loše na ovom papiru, istina nekad zna da zaboli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA