Ako ste bilo šta prepravljali na automobilu, a za to nemate baš ovaj atest, šanse da prođete tehnički pregled su ravne nuli

Ako nemate uverenje tehnički pregled se obustavlja dok se ne izvrše potrebne provere

  • 16
Tehnički pregled automobila, registracija vozila Foto: Marko Jovanović

Stupanjem na snagu odredbi Pravilnika o tehničkom pregledu vozila od 5. jula prilikom vršenja tehničkog pregleda, za vozila koja su prepravljena, obavezna je provera da li vozilo poseduje odgovarajuće Uverenje o ispitivanju vozila koje izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uspostavila je aplikaciju kroz koju tehnički pregledi vrše provere da li je za vozilo izdato Uverenje o ispitivanju vozila u skladu sa propisima, navodi se u saopštenju agencije.

Ukoliko se uverenje za određeno vozilo ne nalazi u bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, tehnički pregled se obustavlja dok se ne izvrše potrebne provere, ukazuje se u saopštenju. 

Svaka izmena mora da ima uverenje, Foto: Marko Jovanović

Ukoliko se ustanovi da uverenje koje je stranka dostavila na uvid tehničkom pregledu, nije u skladu sa zakonskim odredbama ne može se izvršiti tehnički pregled vozila.

Kako se napominje, provera dokumenata koje su stranke dostavljale tehničkim pregledima, ustanovljeno je da određen broj uverenja nije izdat od strane Agencije za bezbednost saobraćaja, kao ni od organizacija koje su u prethodnom periodu bile ovlašćene za poslove ispitivanja vozila.

Agencija takođe apeluje na sve vlasnike vozila, da ukoliko vrše prepravke na svojim vozilima, poštuju propise i informišu se na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja o postupku ispitivanja vozila, kako bi izbegli eventualne neprijatnosti usled pojave određenog broja uverenja koje nisu izdata na propisanim i zaštićenim obrascima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    28. jul 2018 | 12:14

    Kad bude 200000 vozila manje registrovano i isto toliko vozila nesipalo gorivo jel nije proslo tehnicki zbog glupih razloga pa kad pametnjakovici iz vlade vide koliko novca gube vratice oni stari zakon nazad .Ja jesam da vozila budu ispravna (kocnice ,volan ,gume itd ) ali da nesmes da stavis plastiku za zastitu pragova ,zvucnik u gepek ,spojler ,maglovke itd da nesme da bude kvrcuna sofersajbna ili da imas malo korozije na limariji to su gluposti kako to utice na bezbednost vozila samo nek mi neko objasni ,to su ciste gluposti da bi ljudima otimali novac za razne ateste ili da sklone sva stara vozila sa ulice sto je super ali nek rese problem kako da kupino nova i onda je ovaj zakon ok

  • Crni

    28. jul 2018 | 10:22

    Kako prolaze nova vozila tehnicki sa takozvanim dnevnim svetlima kada u zakonu stoji oborena svetla a vecina nema mogucnost uopste da vozi po danu sa oborenim svetlima. Milicija ne kaznjava a morali bi

  • Tumac zakona

    28. jul 2018 | 09:31

    Sta ce biti kada na tehnicki prefled dodje vozilo koje je kupljeno NOVO u Srbiji i za koje prema vazecem zakonu nije potrebno uverenje agencije za bezbednost saobracaja prilikom prve registracije ??? Obzirom na cinjenicu da je svim zaposlenima na tehnickom pregledu(po struci automehanicari) ostavljeno na volju da tumace zakon, bez prethodne PRAVNE edukacije, kako im objasniti cinjenicu da za nova vozila sistem FTJP (fali ti jedan papir) iz agrn ije za bezbednost saobracaja,nije primenjiv prilikom 2,3,4... regustracije novonabavljenih vozila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA