Gospođi Nikolić iz saksije je iskočila najotrovnija zmija u Evropi: Za dlaku izbegla smrt, a samo je htela da zalije cveće (VIDEO)

Zmija vrlo lako može da se uvuče u kuću i da se sakrije u bilo koji kutak

  • 2

Najveća zmija otrovnica u Evropi nađena je na terasi u Vladičinom Hanu. Dok je zalivala cveće, žena je doživela šok kad je u saksiji videla poskoka koji je vrlo lako mogao da se uvuče i u krevet.

Najveći broj ljudi bi se uplašio od zmije, a kad bi je videli u svojoj kući, danima ne bi smeli da uđu u nju.

Vladica golim rukama hvata zmije: Devojke vrište i zovu ga i iz WC-a, a jedne noći je zlo izvukao iz kreveta (FOTO)

A tek kad se radi o otrovnici i to najopasnijoj na kontinentu, verovatno da bi im ceo život prošao kroz glavu za samo nekoliko sekundi. Zahvaljivali bi se što se preživeli.

Zmija vrlo lako može da se uvuče u kuću i da se sakrije u bilo koji kutak. I onda kad se svi ukućani umire, ona izađe iz svog skrovišta. To je moglo da se desi i ženi koja je zalivala cveće.

Pogledajte video:

Srećom da ju je ugledala na terasi. Zahvaljujući Vladici Stankoviću, iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" zmija je na vreme uhvaćena.

Stanković je video-snimak hvatanja otrovnice postavio na Fejsbuku.

POSKOK

Evropski poskok je naša najotrovnija zmija. Od njenog otrova može da dođe do krvarenja u unutrašnjim organima. Sam ujed često nije bolan ali se nakon nekoliko minuta javljaju prateći simptomi u vidu glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog rada srca, otežanog disanja i povraćanja.

Ujed poskoka je često smrtonosan, a kod starijih osoba i dece, smrt je gotovo zagarantovana u slučaju nepravovremeno pružene pomoći.

Njegovo stanište se prostire sa severa, od juga Švajcarske i severne Italije, preko Slovenije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije pa sve do Kavkaza.

VIDEO: Džinovski piton se krio ispod haube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    31. jul 2018 | 17:21

    Vrlo neprijatno.Ove vpdine nisam imala bliski susret,jer sam oko kuce i u basti postavila posudi ce s naftalinom .Osim toga ,svuda sam posula sodu bikarbonu.No,i dalje sam oprezna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA