≫ 

Slobodan je 45 godina vozio bez dozvole: Prošao je celu bivšu Jugu uzduž i popreko, a otkrili su ga slučajno, pa je sud doneo bizarnu odluku (VIDEO)

Bugarčić je dodatno bio zatečen kada mu je stiglo sudsko rešenje da mu se zabranjuje upravljanje motornim vozilom osam meseci iako on uopšte nema vozačku dozvolu

  • 11

Slobodan Bugarčić iz Guče 45 godina vozio je bez vozačke dozvole. Gotovo da nema mesta gde nije stigao u službenom ili privatnom automobilu. A o zakon se ogrešio pre skoro pola veka kada je nabavio svoj prvi automobil. Kaže da je lično dovezao auto iz Prištine do Guče.

Međutim, ruka zakona stigla ga je prošle godine samo nekoliko meseci pred penziju, kada je pošao na groblje kako bi zapalio sveću svojoj pokojnoj ženi.

Momir sa troje male dece i ženom živi u najvećoj bedi: Kupaju se u štali i nemaju ni za hranu jer mesečno zarade samo 8.000 dinara (FOTO)

- Vozim od 1969. godine, nikada nisam pokušao da polažem niti sam posedovao vozačku dozvolu, a nikada nisam ni napravio prekršaj. Baš zbog toga sam se pažljivo kretao, poštovao saobraćajne propise sve dok me je pri rutinskoj kontroli zaustavio policajac. Možete da zamislite kakav je to susret bio. On kaže: "Molim vas, vašu saobraćajnu i vozačku". Ja odgovaram: "Saobraćajnu imam, a vozačku nemam". On me je upitao: "Pa kako vozite bez vozačke?" Potpuno uplašen odgovorio sam: "Lepo, polako". Još sam ga zamolio da mi ne piše kaznu i rekao da ću odmah prodati auto, što sam uradio sutradan... - rekao je Bugarčić.

Slobodanu zabranjuje upravljanje motornim vozilom osam meseci, iako on uopšte nema vozačku dozvolu; Foto: Printskrin/TV Prva

Službeno lice je postupilo po zakonu, međutim sud je doneo pomalo čudnu odluku. Bugarčić je dodatno bio zatečen kada mu je stiglo sudsko rešenje da mu se zabranjuje upravljanje motornim vozilom osam meseci, iako on uopšte nema vozačku dozvolu.

- Kako oni mogu da mi oduzmu nešto što nikad nisam imao? Nemam dozvolu, nikad nisam polagao i oni mi zabranjuju da vozim nekoliko meseci - u neverici kaže Bugarčić.

Platio je ceh i nije mu žao; Foto: Printskrin/TV Prva

Dragačevci, šira i uža rodbina bili su u šoku. Nikome nije palo na pamet da njihov rođak i komšija nikada nije zakoračio u auto školu, ali kažu da je platio ceh i da mu nije žao.

Ovaj Dragačevac je krstario drumovima širom bivše Jugoslavije, kažu da je to jedini čovek u Srbiji kome policija nikako nije mogla da oduzme dozvolu, ali ruka zakona ga je stigla i platio je cenu za sve što je radio, kako kaže, nepošteno.

TV prilog možete pogledati u Vestima Prve TV na linku od 24:25 do 27:20 minuta na OVOM linku.

VIDEO Zaspao je za volanom i "za dlaku" se izvukao od sigurne smrti:

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • antibot

    8. avgust 2018 | 14:14

    Jutros bio afirmativan prilog u nekom jutarnjem programu, predstavljaju ga kao finog i simpatičnog i hoće da ostave pizitivan utisak. Ne shvataju idioti da je to za zatvor, u svakoj normalnoj državi ovaj bi bio proglašen za kriminalca, prvo bi morao na psihijatrijsko veštačenje, a odatle ili u ludnicu ili u zatvor. Samo u Srbiji je to simpatični veseljak koji eto pola veka vozi bez dozvole, ali nije pravio prekršaje...

  • Klipa

    8. avgust 2018 | 13:58

    Može sve kad je sudija nepismen

  • Johnny Repp

    8. avgust 2018 | 15:55

    Davne '82 imao sam 20 godina, položim probne testove posle dvonedeljne škole i zvanične testove sa 7 i 5 negativnih bodova što je bio najbolji rezultat u grupi, prođem poligon bez greške, sa komisijom izvozam tzv. gradsku vožnju po Banjici i Miljakovcu tečno, bez cimanja i kada se vratismo na parking ispred SC Banjica rekoše mi da nisam položio zato što nisam u jednoj raskrsnici pogledao u retrovizor a jesam ali bez pomeranja glave. Iznenađen, zahvalih se i odoh na na drugi kraj parkinga, sedoh u ćaletovu "132" i odoh prema kući pomalo razočaran jer sam mislio da ne moze bolje da se vozi. Posle nekoga vremena dobijem poziv od prekršajnog sudije a tamo dve godine zabrane polaganja i neku manju novčanu kaznu . Tako je počeo moj inat i borba sa saobraćajnim propisima i njihovim čuvarima. Možda se i ovom čoveku nešto slično desilo ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA