≫ 

Vladica se goloruk obračunava sa zmijama, a sada je krenuo na roj stršljenova držeći samo najlon kesu (VIDEO)

Obukao je zaštitno odelo, doneo merdevine i "operacija" je počela

  • 0

Najezda stršljenova uplašila je sve u Srbiji, a ima onih koji nisu časili časa, već su se uhvatili u koštac sa insektima.

Zašto ovog leta svakog dana stršljenovi napadaju ljude, čak i u gradovima? Smrtonosna invazija je sve jača, a uzrok je samo jedan

Vladica Stanković iz udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" iz Vladičinog Hana popeo se na tavanicu kuće i počeo intervenciju uklanjanja stršljenova. Obukao je zaštitno odelo, doneo merdevine i "operacija" je počela.

Na snimku se vidi kako nakon prskanja sprejem, koji je Vladica poneo, roj stršljenova silazi sa gornjeg u donji deo prostorije.

Svoje majstorstvo Stanković je podelio na Fejsbuku i odmah je pobrao sve simpatije korisnika. Oduševljenje je bilo toliko da je ovaj hrabri momak dobio posvećenu pesmicu, a ona glasi:

"Stotine stršljena čeka

da navale na čoveka.

Zuji roj ko mutna reka,

ima Vace za njih leka.

Živ nam bio, neka, neka,

zdrav nam budi ti doveka!"

Vladica je majstor i za uklanjanje zmija; Foto: Privatna arhiva

Ovo nije jedini hrabri podvig Stankovića, a jednako dobro se borio i sa zmijama i to golim rukama.  On je neotrovne gmizavce odstranjivao iz toaleta i porodičnih kuća.

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA