Britanska vlada upozorila sve koji putuju u Srbiju: "Pazite na virus Zapadnog Nila, ali i na moguće terorističke napade"

Poteškoće oko ulaska u zemlju, navode iz Vlade, mogu imati i oni koji u pasošu imaju pečat da su već boravili u Republici Kosovo

  • 10

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva upozorila je svoje građane, da svi  koji  planiraju da otputuju u Srbiju u  skorije vreme budu oprezni zbog virusa Zapadnog Nila koji prenose zaraženi komarci, ali i zbog još nekoliko stvari. 

Kako će se Britanija postaviti prema Srbiji posle Bregzita: Ambasador Kif o odnosu Beograda i Londona

Oni  su, zbog sigurnosti turista, na sajtu Vlade naveli da opasnost od virusa postoji. Pored toga u opisu su naveli da poseta Srbiji ne može nikome da donese neke značajne probleme, jer zemlja sama po sebi nije opasna ali da svako pripaze na neke stvari.

Upozorenje Britanije Foto: Printscreen/ Gov.rs

Iz Britanske vlade savetuju da bi se turisti trebali upoznati sa lokalnim dešavanjima u gradu, te ako dođe do nekih svađa ili demostracija, ne obraćaju pažnju već nastave dalje. Oni navode takođe i da teroristički napadi u našoj zemlj nisu isključeni.

Poteškoće oko ulaska u zemlju, navode iz Vlade, mogu imati i oni koji u pasošu imaju pečat da su već boravili u Republici Kosovo.

Pored ovih informacija, naveli su i one uobičajene, hitne brojeve telefona, adresu konzulata i potsetnik da se obavezno ponese zdravstveno i putno osiguranje. Ipak kod brojeva hitnih službi su, umesto 192 (policija), 193 (vatrogasci) i 194 (Hitna pomoć), zamenili mesta brojevima, te napisali 912, 913, 914.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    15. avgust 2018 | 14:41

    Једино ако нам терористичке нападе не организују Енглези,ми смо лети крајње опуштени и весели,лењи и радосни,добродушни и гостопримљиви,што наравно знају сви Енглези који су туристи код нас,и желимо им добар провод.Меј нека плаши некога ко није био у Србији,њега може да лаже док не сване.

  • Ja

    15. avgust 2018 | 14:41

    Bolje da ste ih upozorili na brojne pitone koje ce dobiti ako se ne budu ponasali kulturno...

  • Sr..e

    15. avgust 2018 | 15:05

    Kad lažu svoj narod da postoji neka, tzv republika kosovo, kako lažu one koji nisu njihovi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA