• 32

"Ljubav prema otadžbini je dužnost svakog Srbina": Šta uče naoružani dečaci u prvom Omladinsko-patriotskom kampu Zlatibor 2018? (VIDEO)

Zbog ograničenog broja učesnika u kampu učestvuje 10 devojčica i 34 dečaka iz Srbije, Crne Gore i BiH, uzrasta od 12 do 23 godine

  • 32

Ovih dana naoružana deca vršljaju po Zlatiboru! Pazite se da vas ne zarobe! Šalu na stranu, da su naoružani nisu, a da su stacionirani na Zlatiboru, to jesu. Na ovoj planini je otvoren prvi "omladinsko-patriotski" kamp za decu i mlade, koji organizuju "srpske i ruske veteranske i patriotske grupe".

Dečiji kamp na Krimu stvara nove generacije lidera, a bio je samo za privilegovane: Posetila su ga Asadova deca, ugostio je Kastra i Gandija (FOTO) (VIDEO)

Na kampu učestvuje tridesetak dece starosti od 14 do 23 godine. Deca uče osnovne tehnike preživljavanja u prirodi, uključujući i pružanje prve pomoći, kako da se ponašaju u borbama, kako da pucaju iz pušaka, da se odbrane noževima, uz orijentiring. Slični kampovi ranije su održavani u Rusiji, a ovo je prvi te vrste u Srbiji.

Printskrin/Youtube:Televizija Telemark

U organizaciji ratnih veterana Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, po uzoru na slične kampove u Ruskoj Federaciji, na Zlatiboru se od 9. do 18. avgusta održava prvi "Omladinsko patriotski kamp Zlatibor 2018". U kampu će se deca i mladi upoznati sa srpskom duhovnom, nacionalnom i vojnom istorijom i kulturom, uz priliku da se druže sa srpskim i ruskim vojnim veteranima.

Interesovanje mladih je veliko, ali zbog ograničenog broja učesnika ovoga puta na kampu učestvuje 10 devojčica i 34 dečaka iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uzrasta od 12 do 23 godine. Podršku u organizovanju kampa pružila je opština Čajetina, jer, kako se navodi, ovakvi događaji baštine prave vrednosti.

KAMP ĆE UČVRSTITI SARADNJU RUSIJE I SRBIJE

- Posebno je zadovoljstvo što se ovakav kamp održava na Zlatiboru, gde su pored učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, prisutni i učesnici iz Ruske Federacije, sa kojom cela Srbija, ali i Opština Čajetina ima dobru saradnju. Mi smo jedina opština u Srbiji koja ima otvorenu Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom. Nadam se da će i ovo druženje i ovaj kamp učvrstiti tu saradnju, ali je i proširiti u nekim drugim segmentima - rekao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić.

Printskrin/Youtube:Televizija Telemark

RAZVOJ SNAGE UMA, UMETNOSTI, PREVAZILAŽENJE TEŠKOĆA...

Instruktori kampa će sa mladima raditi i na razvoju sportskih veština, snage uma, umetnosti, prevazilaženju teškoća, usvajanju zdravog načina života, fizičkog treninga, jačanja prijateljstva, druženja, solidarnosti i uzajamne pomoći, kao i razvoja pozitivnih i korisnih životnih veština i psihofizičkih sposobnosti kod dece.

- Mislio sam da bi mi dobro došlo za neke fizičke potrebe u životu. Želim da naučim i pružanje prve pomoći - razlozi su zbog kojih se za kamp prijavio Arsenije Bajčetić.

- Naučiću mnoge veštine i snalaženje u prirodi, kao i sportske aktivnosti, ali pre svega patriotizam. Želim da pokažem ljubav prema otadžbini jer to je dužnost svakog Srbina - očekivanja su Vukašina Mitrovića iz Novog Sada.

Organizatorima je cilj da ovo ne bude jedini kamp u Srbiji, već žele da primer daju ostalim udruženjima jer smatraju da ovakav vid kampova može da zaživi, jer postoji veliko interesovanje i roditelja i dece, uzdajući se u podršku nadležnog ministarstva.

VIDEO: Vojska Srbije na vežbama u Rusiji

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milan

    Ono sto treba da uce u vojsci!!!ko nije sliuzio vojsku nije covek to su nasi stari govorili

  • Vreme

    Imam 30 god nisam sluzio vojsku, sad za koji dan 31. Zvali me skoro za rezervistu da odsluzim- inace sam izbego 96god, nikog od mojih parnjaka nisu zvali iz ovog mesta gde sam ali kao zovu sve, zvali su druge poznanike sto su isto izbegli tih godina. Ne nameravam ici , radije se odreci drzavljanstva, nisam bio na teretu drzavi ni kad sam izbego, ni sad niti su moji uzimali bilo kakvu pomoc. Slobodno me osudite !!

  • Goran

    Samo vi glumite patriote i radite za 200 evra ali ja cim zavrsim skolu odo vani...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima