≫ 

Rade i Miroslava imali su fenomenalan život u Americi, ali svoje rodno selo kod Kraljeva nikada nisu zaboravili (FOTO)

 ≫ 

Za kratko vreme domaćinstvo je dobilo novo i lepše ruho, kako i pristaje srpskim domaćinima, na zadovoljstvo rodbine i komšija

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Milanko Kraljevo

    03. jul 2019 | 12:42

    Dobro znam,uostalom pise i u knjizi PRICA IZ KOLONE da su Rade i Miroslava Rakic u vreme najvece inflacije i rata u okruzenju poslali oko 200 paketa osnovnih namirnica,brasna ,secera,ulja,kafe,mnogima i u novcu,i to ne samo rodbini vec gotovo polovini sela.Zluradi neka se raspitaju i uverice se.Pored toga,pomagali su obnovu hramova i u Americi i u Srbiji...Raspitajte se koliko su oni i njihova deca dali ya obnovu Crkve u Kaoni i Petnjici.Prihvatili su svakog naseg coveka u Americi i pomogli mu da se snadje,dodje do posla,da se leci.Ako se neko pita kome,ja kazem,evo meni,na primer,jednom od desetine i desetine drugih,da ne kazem stotinama.

  • Milanko

    21. avgust 2018 | 12:28

    Dragi moji,bez brige i samo napred.Srbija je ovo i vasa i moja.Ne prasta uspeh,rad,postenje,dobre namere.Navikla se na korupciju,lopovluk,cinizam,licemerstvo.Sta cemo,tako je.Vi da ste mi zivi i zdravi.

  • Ljilja Danilovic Kraljevo

    21. avgust 2018 | 11:48

    Komentari su uglavnom tipicni za nas mentalitet,cinican,primeren narodnoj da je Srbinu tesko ugoditi ma sta uradio.Pitam se koja rec ili recenica pruzaju osnov za zluradost.Cemu sve to.Nisu ovi ljudi u Americi bili clanovi Kongresa ili Senata,ili clanovi upravnih i nadzornih odbora,eto da prevedem na srpski,nego su radili najteze poslove po 16 sati dnevno.Nisu oni ucestvovali na namestenim tenderima,nisu se vodili onom nasom ,,ala volim ovaj rezim,plata ide a ja lezim .Radili su casno i posteno i resili da koliko su u mogucnosti ozive selo kome je svako rekao laku noc,gasi se.Nisu uzeli novac iz Grarnog budzeta grada Kraljeva pa ga usmerili u kupovinu automobila i letovanaj .Sve je delo njihovih ruku i sa svojim novcem valjda mogu da rade sta hoce.Pitamo li se zasto danas,mnogo vise nego ranije,ljudi,mahom mladi i skolovani,u sve vecem broju odlaze iz zemlje.Budimo ljudi,sto rece nas blazenopocivsi patrijarh Pavle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA