Uhapšen šef Kancelarije za mlade u Nišu: Lažnim fakturama za sebe i prijatelje pribavio više od 15.000 evra

Novac je uzet od finansiranja festivala

  • 4

Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade grada Niša, uhapšen je jutros zbog zloupotrebe službenog položaja i pranja novca, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Osim Živkovića lišeni su slobode i Danilo Zogović i Dušan Stajić iz Niša, kao odgovorna lica udruženja "Naissus sound" zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i pranja novca, a Vladimir Vacev, vlasnik preduzetničke radnje "Ti amo" i Pavle Stoimenov vlasnik radnje "PS Reklame" zbog pranja novca u pomaganju – navodi tužilaštvo.

Da Tito sad vidi kako su ga napravili od kartona i braon lepljive trake i postavili u Užicu, odrekao bi se svog grada momentalno (VIDEO)

Kako se dalje navodi u saopštenju, osumnjičeni Stevan Živković je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala "Naissus fest 2018", na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao je da se ova manifestacija dodeli udruženju "Naissus sound", pri čemu se ponuda za organizaciju festivala ovog udruženja zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala.

Nakon prebacivanja sredstava sa računa grada Niša na račun udruženja "Naissus sound" u ukupnom iznosu od 1.852.830 dinara, u cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja, izvršili su prenos novca sa znanjem da potiče od kriminalne delatnosti tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji "PS Reklame" na čiji je račun uplaćen iznos od 410.000 dinara i "Ti amo" kome su uplatili 154.000 dinara čiji su vlasnici podigli taj novac i zatim ga predali na ruke osumnjičenima.

Ostatak novca od 1.200.000 dinara preneli su na račun privrednog subjekta "Kameleon", a iznos od 88.230 dinara na račun Privrednog subjekta "Ekspert

plan".

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Do hapšenja je došlo nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Bezbedno informativne agencije, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    6. septembar 2018 | 18:11

    Talenat Biće od njega neki funcioner

  • PA

    6. septembar 2018 | 16:42

    Mlad,sposoban,perspektivan a šta mu ovo trebalo,brate što jeste jeste prerano je počeo sa tim jer slabo mu je korenje,biće iščupan iz fotelje pa,ništa.

  • A

    7. septembar 2018 | 09:16

    Stevo, Stevo, ko bi rekao da ces se tako pokvariti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA