≫ 

Svi detalji leta aviona koji je napravio kolaps na aerodromu: Pre Beograda, za mesec dana leteo 143 puta (VIDEO)

Ovaj avion prvi let imao je 21. 8. 2007. godine

  • 1

Avion koji je jutros u 4.11 sati imao incident na aerodromu "Nikola Tesla" i potom blokirao pistu, star je 11 godina, a u pitanju je model Boeing 737-866. Pri sletanju u Beograd on nije imao putnike, a iznajmljivan je za čarter letove.

Prve slike oštećenog aviona na Aerodromu "Nikola Tesla": Razrovao pistu, sve više letova kasni, a sati će biti potrebni da se problem sredi

Inače, kompanija Egypt air ima 29 aviona iz serije Boeinga 737-800, koji predstavljaju produženu verziju Boinga 737-700 i konkurenta Erbasovom a320.

Foto: Wikimedia, Flight radar, Tangosix.rs

Oštećeni avion ima oznaku "SU-GCO", prvi let imao je 21. 8. 2007. godine, a za poslednjih mesec dana imao je čak 143 leta, što je u proseku četiri dnevno. Pre Beograda leteo je u Kartum (Sudan), a ranije u Asmaru (Eritreja), Abudžu (Nigerija) i Entebe (Uganda). Pre ovih afričkih gradova avion je bio u Minhenu i Abu Dabiju.

Na Aerodromu "zarobljena" i princeza Jelisaveta Karađorđević: "Sutra imam suđenje u Njujorku, plašim se da neću stići" (FOTO)

Kako saznaje portal Tango Six, problem u Beogradu je bio nepravilno sletanje prilikom neposrednog dodira (na desnoj strani) i zatim preterano kočenje radi pariranja (izgubljenog) pravca. Prilikom jakog kočenja došlo je do pucanja guma.

Avion je potpuno blokirao beogradski Aerodrom, a kako je ranije danas za RTS kazao Žarko Suvačarov, izvršni direktor aerodroma, biće potrebno vreme da se aerodrom osposobi.

- Sam postupak uklanjanja aviona zahteva ozbiljniju pripremu i dugotrajniju aktivnost. Tako da sigurno u narednih nekoliko sati aerodrom neće biti otvoren za javni avio prevoz - rekao je Suvačarov za RTS.

Zbog preusmeravanja letova nastala je i velika gužva na Aerodromu "Nikola Tesla", a nervozni putnici pokušavaju da refundiraju karte i da pomere put za neki drugi dan.

VIDEO: Na aerodromu haos

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R line

    12. septembar 2018 | 18:10

    Pa majstor našao da ga potpisuje baš kod nas....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA