Srpski studenti otišli u Ameriku kako bi zaradili pare i obišli "obećanu zemlju", a sada beže sa plaža koje uragan samo što nije poharao

Mladi su najčešće slali mejlove, kako bi se informisali o tome šta je najbezbednije za njih

  • 7

Uragan Florens alarmirao je i podigao na noge praktično ceo svet. Od američkog do evropskog kontinenta, svi su uzrujani, a potreba za informacijama o potencijalnoj katastrofi je sve veća.

(UŽIVO) Najjači deo uragana Florens već je udario i napravio potop koji se viđa samo jednom u životu: Oluja besni 150 km/h, bez struje ostalo 500.000 ljudi (VIDEO)

Srpski studenti koji su na programima Work&Travel-a često su birali Severnu i Južnu Karolinu kao adekvatnu destinaciju za rad, a mi smo pozvali nekoliko agencija da vidimo da li je omladina iz Srbije poslušala savet i napustila ugroženo područje.

- Prema informacijama koje sada imamo, svi studenti koji su bili na našem programu, evakuisani su. Obavestili smo ih na vreme i uputili šta dalje da rade, neki su nastavili putovanje po Americi, jer im viza još nije istekla, a neki su, pak odlučili da se vrate kući - rekli su nam iz jedne agencije.

Foto: Guliver/Getty Images

Mladi su najčešće slali mejlove, kako bi se informisali o tome šta je najbezbednije za njih. Posmatrajući neki opšti utisak, nije postojala preterana panika i strah, jer je Amerika na vreme obavestila i upozorila sve ljude koji se nalaze u područjima koje je uhvatio Florens.

- Zvali su nas i roditelji studenata koji su u Americi, što je potpuno i očekivano, prosto se brinu. Mi smo ih apsolutno smirili, jer razloga za brigu nema, deca su zaista postupila po našim uputstvima i otišli sa ugroženih plaža.

Foto: Guliver/Getty Images

Druge agencije su rekle da mladih na njihovim programima u Karolini nema, ali da se nalaze u okolnim područjima i da zaposleni iz njihovih agencija koji su u Americi pomno prate situaciju, kako bi reagovali ako za to bude bilo potrebe.

Na sreću, srpski studenti su za sad na sigurnom i daleko su od uragana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    14. septembar 2018 | 18:26

    Bežite te deco iz te zemlje. Ima Boga...

  • cale

    14. septembar 2018 | 18:56

    Moj sin je otisao i ako ja nisam bio odusevljen,vratio se sa pozitivnim iskustvom.Treba decu pustiti da vide i grade svoje misljenje,bez uticaja svog okruzenja.(nas matorih)

  • joE

    14. septembar 2018 | 19:07

    Pa dobro sami su otisli i neka se snalaze a i to je vid sazrevanja.To je zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA