≫ 

3 meseca nakon smrti malog Alekse: Mesto na kom je vozač "tojote" pokosio dete, sada izgleda potpuno drugačije (FOTO)

Nakon nezapamćene nesreće u junu, nadležni iz „Puteva Srbije“ obećali su da će u glavna saobraćajnica koja prolazi kroz Divčibare biti obezbeđena potrebnom sigurnosnom signalizacijom

  • 14

U blizini mesta gde je pre tri meseca na rekreativnoj nastavi na Divčibarama nastradao desetogodišnji dečak iz Subotice je postavljen ležeći policajac.

Da više nikada nijedno dete ne izgubi život: Glavna ulica na Divčibarama konačno dobija rešenje za to (FOTO)

Na nekoliko metara od mesta tragedije, ispred hotela „Pepa“, po nalogu JP „Puteva Srbije“ je postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija, kojom bi trebalo da se poveća bezbednost gostiju, prvenstveno dece, koja su najbrojnija.

Postavljen pešački prelaz na Divčibarama Foto: Telegraf.rs

Među hotelima gde na rekreativnoj nastavi odseda veliki broj dece je upravo hotel „Pepa“, gde je sada postavljen ležeći policajac, tako da deca i drugi gosti, sada mogu na bezbedan način da pređu na drugu stranu ulice, gde je nedavno izgrađen trotoar dužinom glavne saobraćajnice koja prolazi kroz Divčibare.

Ležeći policajci su postavljeni još u centru Divčibara, kao i u blizini Doma zdravlja. Pored toga, obeleženi su pešački prelazi na svim sporednim putevima i ulicama koji vode ka glavnoj saobraćajnici koja prolazi kroz Divčibare.

Ranije na ovom mestu nije bilo pešačkog Foto: Telegraf

Nakon nezapamćene nesreće u junu, kada je u grupu dece koja su bila na rekreativnoj nastavi, uleteo vozač „tojote“ dok su prelazili ulicu, nadležni iz „Puteva Srbije“ obećali su da će u glavna saobraćajnica koja prolazi kroz Divčibare biti obezbeđena potrebnom sigurnosnom signalizacijom.

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila 12. juna je nastradao Aleksa Dimitrov (10) iz Subotice, učenik OŠ „Miloš Crnjanski“, dok dve devojčice lakše povređen. Vozač „tojote“ je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“. Iako su mu učiteljice i rekreator mahali, da bi se zaustavio, on je uleteo u grupu dece i na licu mesta usmrtio desetogodišnjeg dečaka.

VIDEO: Ovako je izgledao put na Divčibarama nekoliko dana posle Aleksine smrti

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С.

    17. septembar 2018 | 11:53

    Шта се сад хвалите са нечим што се подразумева. Исправили сте контролни задатак. Камо среће да је било обележје и раније. Зар је дете требало да плати главом нечији нерад?. Чији?. То се вероватно и даље незна.? Његовим родитељима то више ништа не значи

  • Gidri

    17. septembar 2018 | 10:26

    Trebali je dete da pogine, pa da se sete da srede put. Sramota. I da li je neko odgovarao?

  • Rasim Tutin

    17. septembar 2018 | 10:56

    Neko mora da izgubi glavu kako bi se odgovorni za bezbednost na putu dozvali pameti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA