Šta se dešava sa decom u Kikindi? Misteriozne nesreće tinejdžera uznemirile grad u Banatu

Prvo je devojčica pokušala da se udavi, a tri dana kasnije tinejdžera je od pada sa zgrade spasao parkiran auto

  • 8

Maloletni M. N. (15) iz Kikinde, koji je u nedelju uveče pao sa 30 metara visoke zgrade u centru Kikinde, nalazi se na odeljenju hirurgije Dečje klinike u Novom Sadu i lekari se bore za njegov život.

Kako saznajemo, tinejdžer je pukom srećom ostao živ, a prilikom pada sa devetog sprata zadobio je prelom lobanje, otvoren prelom lakta i podlaktice.

Dečak koji je skočio sa 9. sprata zgrade u centru Kikinde je preživeo jer je pao na auto, ali se i dalje bori za život

- Njegovo stanje je teško i na daljem je ispitivanju i posmatranju. Nalazi se na intenzivnoj nezi - kaže izvor Kurira.

Kako i zašto je M. N. pao s višespratnice još uvek nije poznato. Prema rečima njegovih drugova, on je dete razvedenih roditelja, a trenutno živi sa ocem i maćehom.

Dečak je pokušao da se ubije Foto: Telegraf

- On je pametan i vedar momak. Dobar je đak i nije odavao utisak da ima probleme. Čak i kad je imao problem, nije se libio da to kaže i podeli s drugima - kaže drug M. N.

I dečakovi rođaci juče su bili u potpunom šoku.

- Ne znamo zašto je to uradio. Njegov otac Vojislav otišao je u Novi Sad da ga obiđe. Nećemo davati nikakve informacije, molim vas, razumite - bilo je sve što je kroz suze rekla dečakova tetka Tatjana.

Prema rečima izvora, M. N. je ostao živ najverovatnije zbog toga što je pao na automobil "mercedes", koji je bio parkiran ispred zgrade, ali i zahvaljujući stručnoj prvoj pomoći dve doktorke, koje su se slučajno zatekle na mestu nesreće.

- Nakon što je pao na krov auta, bio je svestan. Hitna pomoć stigla je brzo, na poziv doktorki. One su dečaku prve i pritrčale u pomoć - kaže izvor i dodaje da je M. N. u kikindsku bolnicu primljen s teškim povredama glave i ekstremiteta, kao i da je imao povrede lica, te da je obilno krvario.

JOŠ JEDNO DETE POKUŠALO DA SE UBIJE

Inače, ovo je drugi 15-godišnjak koji je pokušao da digne ruku na sebe u Kikindi u protekla tri dana. Najpre je u četvrtak T. S. (15) iz Kikinde ušla u Tisu kod Sente i počela da se davi. Devojčicu neplivača spasla su dvojica mladića iz Sente. Tri dana kasnije, njen vršnjak M. N. je skočio sa devetospratnice i čudom ostao živ.

- Najčešći razlog zbog kog maloletnici dižu ruku na sebe su problemi unutar porodice. Obično to rezultira raspadom porodice i nekim društveno neprihvatljivim oblicima ponašanja mlađih članova. Takva osoba ima utisak da je okolina protiv nje, a na kraju dolazi do jedne vrste laganog osamljivanja, koje može da dovede do osećanja beznadežnosti - objašnjava Đorđe Popović, klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi.

Video: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA