• 7

Treće pojeftinjenje grejanja u Novom Sadu u poslednjih godinu i po dana

Naime, cena toplotne enrgije za grejanje stambenog i poslovnog prostora biće niža za 4,79 odsto i umesto dosadašnjih 88,86 dinara po m2, iznosiće 84,60 dinara po m2

  • 7

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost na predlog Odluke JKP ''Novosadska toplana'' da promeni prodajne cene proizvodnje i isporuke toplotne energije za grejanje prostorija i pripremu tople potrošne vode, pa će Novosađani ove grejne sezone manje plaćati za te usluge.

Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva u obrazovne ustanove (FOTO)

Naime, cena toplotne enrgije za grejanje stambenog i poslovnog prostora biće niža za 4,79 odsto i umesto dosadašnjih 88,86 dinara po m2, iznosiće 84,60 dinara po m2. Kada je reč o ceni isporuke tople potrošne vode, ona je niža za 6,97 odsto, i umesto dosadašnjih 225,99 dinara po m3, obračunavaće se 210,24 dinara po m3.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da je to još jedan od pokazatelja ozbiljne i odgovorne politike u upravljanju gradskim resursima i obezbeđivanja povoljnijih uslova za život građana Novog Sada.

Foto: novisad.rs

- Ekonomičnost i efikasnost u radu jedino mogu da dovedu do uslova za smanjenje cena usluga koje Grad pruža putem svojih preduzeća. Posvećeno radimo na ostvarenju našeg cilja, a to je da Novi Sad bude moderan grad i da se kontinuirano razvija, a da se pri tome i pre svega, najviše vodi računa o opštem interesu, odnosno interesu svakog Novosađanina.

Svakodnevno radimo na tome da budemo u službi onih koji su nas birali i da javna i javno-komunalna preduzeća budu servis Novosađana, obezbeđujući im najkvalitetniju uslugu po najpovljnijim cenama – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

U poslednjih godinu i po dana, kumulativno posmatrano, grejanje je pojeftinilo za 13,68 odsto i to sa početnih 98,01 dinara po m2, na sadašnjih 84,60 dinara po m2, a cena tople potrošne vode niža je za 14,80 odsto, i ista je sa 240,75 dinara po m3, u navedenom vremenskom periodu, spuštena na 210,24 dinara po m3.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    Ja se slažem, neka i treba da pojeftini grejanje ali sta je sa nama sto se na gas ili struju, kako mogu da struju koja je svuda u svetu jeftinija sto je vise trosis a mi plaćamo neku zelenu plavu i crvenu tarifu a u gas puste vazduh a satovi samo okrecuuuu, zato istu cenu struje placamo 3 puta skuplje sramota kako je novi sad moderan grad.....

  • PETAR 1

    Ma nema dalje, ova vlast ce do kraja mandata placati gradjanima koji imaju parno grejanje. Ali ipak narode da znate nema besplatnog rucka, neko mora da plati, a ja mislim da ce to politicari iz svog licnog dzepa.😅😅😅😅😅😅

  • Uvek isto

    Priča se o gradu, a prigradska naselja su izopštena iz svih planova grada, osim uzimanja para od poreza koji ide u gradsku infrastrukturu.Svaka vlast je ista.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima