• 0

Ambasador Arapske Republike Egipat posetio Novi Sad (FOTO)

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma, a razmatrana je inicijativa da se uspostave bliži odnosi između Novog Sada i Aleksandrije koja je drugi po veličini grad u Egiptu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Arapske Republike Egipat Nj. E. Amra Alguvejlija. Tom prilikom gradonačelnik je izarazio veliko zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta sa predstavnikom egipatske ambasade i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Grad Novi Sad vodi odgovornu populacionu politiku (FOTO)

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma, a razmatrana je inicijativa da se uspostave bliži odnosi između Novog Sada i Aleksandrije koja je drugi po veličini grad u Egiptu.

Gradonačelnik Vučević rekao je da bi Novom Sadu bila velika čast da intenzivnije sarađuje sa Aleksandrijom, između ostalog i zbog njenog izuzetnog kulturološko-istorijskog značaja. Ambasador Alguvejli je izrazio oduševljenje Novim Sadom kao sredinom koja neguje i podstiče kulturnu raznolikost, i čestitao Gradu osvajanje titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.

Foto: Jaroslav Pap

Gradonačelnik Vučević istakao je da su egipatske organizacije i ustanove više nego dobrodošle da uzmu učešće u aktivnostima dva najveća projekta u oblasti kulture i omladine u Novom Sadu. Razmatrana je i mogućnost učešća predstavnika OPENS-a na Međunarodnom omladinskom forumu koji se početkom novembra održava u Šarm El Šeiku u Egiptu, jer bi Grad time dobio priliku da se promoviše kao Omladinska prestonica Evrope na skupu svetskih omladinskih organizacija.

Foto: Jaroslav Pap

Kada je reč o privrednoj saradnji ocenjeno je da su najinteresantnije oblasti za zajedničke poduhvate poljoprivreda, građevinska industrija, IT sektor i turizam, i da bi bilo od velike koristi organizovanje biznis foruma u kojem bi učestvovali poslovni ljudi iz obe zemlje. Kao značajne manifestacije na tom polju spomenuti su Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu i Međunarodni opšti sajam koji se u martu održava u Kairu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima