Ambasador Arapske Republike Egipat posetio Novi Sad (FOTO)

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma, a razmatrana je inicijativa da se uspostave bliži odnosi između Novog Sada i Aleksandrije koja je drugi po veličini grad u Egiptu

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Arapske Republike Egipat Nj. E. Amra Alguvejlija. Tom prilikom gradonačelnik je izarazio veliko zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta sa predstavnikom egipatske ambasade i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Grad Novi Sad vodi odgovornu populacionu politiku (FOTO)

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma, a razmatrana je inicijativa da se uspostave bliži odnosi između Novog Sada i Aleksandrije koja je drugi po veličini grad u Egiptu.

Gradonačelnik Vučević rekao je da bi Novom Sadu bila velika čast da intenzivnije sarađuje sa Aleksandrijom, između ostalog i zbog njenog izuzetnog kulturološko-istorijskog značaja. Ambasador Alguvejli je izrazio oduševljenje Novim Sadom kao sredinom koja neguje i podstiče kulturnu raznolikost, i čestitao Gradu osvajanje titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.

Foto: Jaroslav Pap

Gradonačelnik Vučević istakao je da su egipatske organizacije i ustanove više nego dobrodošle da uzmu učešće u aktivnostima dva najveća projekta u oblasti kulture i omladine u Novom Sadu. Razmatrana je i mogućnost učešća predstavnika OPENS-a na Međunarodnom omladinskom forumu koji se početkom novembra održava u Šarm El Šeiku u Egiptu, jer bi Grad time dobio priliku da se promoviše kao Omladinska prestonica Evrope na skupu svetskih omladinskih organizacija.

Foto: Jaroslav Pap

Kada je reč o privrednoj saradnji ocenjeno je da su najinteresantnije oblasti za zajedničke poduhvate poljoprivreda, građevinska industrija, IT sektor i turizam, i da bi bilo od velike koristi organizovanje biznis foruma u kojem bi učestvovali poslovni ljudi iz obe zemlje. Kao značajne manifestacije na tom polju spomenuti su Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu i Međunarodni opšti sajam koji se u martu održava u Kairu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA