• 14

Kad Miško legne na gas: Autobus pun putnika "leteo" auto-putem Beograd-Niš (VIDEO)

"Ekspres" linija bila je opasnost na putu

  • 14

Vozači na putu od Požarevca ka auto-putu Beograd-Niš noćas su sa nevericom gledali autobus koji jurica i po 120 kilometara na sat.

Zašto je vozilu namenjenom za prevoz putnika bila stani pani,neprilagođena, brzina usred noći situacija nije poznato.

Dok taksi i bus prođu, lekari stižu kada se iskobeljaju iz gužve: Zašto vozači Hitne pomoći ne smeju da koriste žutu traku osim kada stigne "crveni poziv"

Sigurno je samo da teretnjak koji jurca ravan je tempiranoj bombi i da je snimljen od putnika automobila koji su se nalazili iza njega.

Prema  Zakonu o bezbednosti saobraćaja prema vrsti vozila ograničava brzinu kretanja prema vrsti vozila. Na primer, 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, ali nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h, 70 km/h - za autobuse kada se vrši organizovani prevoz dece,.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    Baci to iz ruku i gledaj svoja posla...covek sigurno ima više kilometara u rikverc nego ti unapred...i treba da te kazne zbog ovog snimanja

  • Ivan

    Ne bih se složio da se autobus kretao 116 km/h. Vozač koji ga je snimao ga je sustizao, a snimak se završava kada brzinomer pokazuje 98 km/h. Takođe, brzinomeri putničkih automobila uvek pokazuju 2 do 5 km/h veću brzinu od stvarne.

  • BosnaE

    U busa ima tahograf,koji mjeri brzinu i pohranjuje na vozacevoj kartici,a on je bazdaren u servisu i ne smije biti odstupanja,a ovaj sto snima,misli da njegov auto ide 116 na sat?? Kod njega km sat nije dobar ili su mu gume neodgovarajuce,pa pokazuje vise.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima