Ovi lovci nedeljom bacaju svoje puške da bi uradili predivnu stvar

Do sada su sakupili više od 3.000 kilograma plastičnog otpada

  • 2

Već drugu nedelju umesto lova, lovci iz Lovačkog Udruženja "Karađorđe" sakupljaju plastični otpad duž rečnog korita reke Kubršnice. Akcija je organizovana u saradnji sa opštinom Topola i JKSP Topola.

Stranac je pitao kako da u Srbiji razdvaja svoje smeće, pa dobio urnebesan odgovor: Mi ne diskriminišemo ništa, pa čak ni đubre!

- Odlučili smo da naše puške malo odložimo i da nedeljom  umesto lova sakupljamo plastični otpad. Već drugu nedelju smo proveli pored reke Kubršnice i do sada smo sakupili više od 3000 kilograma plastičnog otpada.  Cilj nam je da očistimo našu životnu sredinu i da ukoliko ponovo ne daj Bože dođe do poplave bar malo ublažimo eventualne posledice koje ovo smeće izaziva. Smeće je odloženo na deponiji u Topoli - rekao je u izjavi za TopPres predsednik Lovačkog Udruženja Vladimir Radojković.

On je iskazao zahvalnost svojim kolegama lovcima na odzivu, koji su marljivo radili i iz prirode izneli velike količine plastičnog otpada.

(Telegraf.rs/ TopPres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imeee

    3. oktobar 2018 | 13:19

    Svaka cast momci !

  • Darijus Serb

    3. oktobar 2018 | 16:46

    Bravo momci,svi da pratimo taj primer i da ukazemo onima sto prljaju da to NE RADE svim dozvoljenim metodama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA