Vlada Srbije obezbedila 1,4 milijarde dinara za izgradnju jeftinih stanova u Vranju i Nišu

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zaključak koji će omogućiti potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate – Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina)

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim je obezbeđeno 1,4 milijarde dinara za izgradnju stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputiće sutra javni poziv za izvođače radova na ovom projektu.

U oktobru počinje gradnja jeftinih stanova u ova dva grada

Vlada je obezbedila 1,4 milijade dinara za izgradnju prvih 376 stanova iz faze 1A programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu. Obezbeđena sredstva omogućiće izgradnju prvih 190 stanova u Vranju i 188 u Nišu u okviru ovog programa.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zaključak koji će omogućiti potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate –Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina).

Cilj predloženih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji je da se omogući nastavak reforme u oblasti građevinarstva, pre svega da se još efikasnije sprovodi objedinjena procedura u oblasti prostornih planova i reforma e-prostor.

Između ostalog, Predlogom izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je značajno skraćivanje rokova za izradu planskih dokumenata, direktna primena plana generalne regulacije i kraći postupak za donošenje izmena planskih dokumenata.

Danas usvojeni Zaključak vlade omogućiće potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate-Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina) između Vlade Srbije i kompanija Bechtel i Enka.

Procenjena vrednost ovog projekta je 800 miliona evra i obuhvata izgradnju auto-puta (tzv. Moravski koridor) u dužini od 110 km, regulaciju reka (prvenstveno Zapadne Morave i svih pritoka) i postavljanje telekomunikacione infrastrutkure duž auto-puta.

Memorandum predviđa i zajednički rad na pronalaženju odgovarajućeg izvora finansiranja i završetku projektno-tehničke dokumentacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA