1.000 dinara realnost za žene koje nisu dobijale ništa: Ministarka kaže da država ne može da pravi novac tamo gde ga nema

Slavica Đukić Dejanović kaže da su u pitanju "žene koje do sada nisu dobijale ništa, radile su samo mesec dana u svom životu i mesec dana su davale doprinos"

Komentari

  • Majka

    8. oktobar 2018 | 22:03

    Ja nemam ni dan radnog staža a radim od 16te. Paralelno sam zavrsila fakultet i zaposlila se u jednoj većoj korporaciji. Tamo su mi uplaćivali doprinose al sam bila preko omladinske, sto znaci povremeni i privremeni poslovi. Saznam da sam trudna i saznam da na PPP ne postoji pravo na trudnicko bolovanje. Na PPP lice moze biti zaposleno najvise 6 meseci, a ja sam bila 2 godine. I kao sto mozete da zamislite nisam dobila ni dinar, cak sam dobila otkaz :) Al državo ti se samo kiti od septembra do juna, na kraju neće imati ko da se tome ni raduje. Tužna si i ružna.

  • Losmi

    8. oktobar 2018 | 19:40

    Ako mozete da dajete socijalu GODINAMA "PARAZITIMA" OVOG DRUSTVA,KOJI SU BEZ DANA RADNOG STAZA,A I STO BI RADILI KAD OD SOCIJALE UZMU VISE NEGO STO JE PROSECNA PLATA,PLUS STO "CAPNU SA STRANE"A ZDRAVI,PRAVI,VOLU REP DA ISCUPAJU,IMAJU SAMO JEDNU MANU.... NECE DA RADE!AKO ZA NJIH IMATE PARE KOJE NISU NIMALO ZANEMARLJIVE IMA DA NADJETE,MA DA STVORITE ZA TRUDNICE! ONE DAJU NAJVECI DOPRINOS OVOM DRUSTVU!!! AKO IMATE ZA VASE PLATE,POPIJETE HEKTOLITRE VISKIJA U SKUPSTINI,POJEDETE TONE JAGNJETINE I PRASETINE NADJITE I ZA TRUDNICE!! STEDNJA DRUGARICE DEJANOVIC,STEDNJA KOD VAS STO IMATE A NE KOD PENZIONERA!! ZAMOLIO BIH VAS NAJLEPSE DA MI OBJAVITE KOMENTAR!

  • Natasa

    8. oktobar 2018 | 18:58

    Nadam se da ce objaviti ovaj komentar. Srami se drzavo,jadna li si. Jel ovo nacin da se podigne natalitet? Sta je sa onim jadnim zenama koje godinama rade neprijavljene,zato sto se poslodavcu moze. Toga ima na svakom koraku. Radim preko 10 godina,imam 5 god staza. Pa sta vam to govori. A ima zena koje su daleko gore prosle od mene. Bitno da se ima za pevajuce fontane. SRAM VAS BILO!

  • Ja ne razumem, a vi?

    8. oktobar 2018 | 17:16

    Ako sam ja ovo shvatio žene nikako ne treba da rađaju decu dok nemaju 40 god.staža jer nisu dovoljno uplatile u fond. Bravo! Tako se brine o natalitetu.

  • Vladimir

    8. oktobar 2018 | 16:31

    Pomenute žene ne samo da ,,Nikad nisu radile,, već rade i najviše u ovom društvu. Bez godišnje,penzionog, toplog obroka, prevoza, a često i plate. Jedino nisu bile evidentirane kao zaposlene. Moja rodjaka otišla u Kanadu da rodi. Tamo stvarno nikad ni dana nije radila. 800 dolara roditeljski dodatak. Besplatne Jaslice i Obdanište. Rodila već troje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA