Nataša godinama brine o napuštenim životinjama, a sada joj je neko za sedam dana otrovao tri psa i mačku

Zbog straha za ostale ljubimce Nataša je prinuđena da u hodniku svoje kuće drži ostale životinje dok se krivac ne pronađe

  • 3

U dvorištu Nataše Životić u Topoli otrovana su tri psa i mačak. Uginule životinje pronašla je njihova vlasnica.

Inače Nataša je ljubitelj pasa i mačaka i u svom dvorištu godinama brine o napuštenim životinjama koje pronađe na ulici. Sa suzama u očima drhtavog glasa upozorila je na vlasnike svojih ljubimaca da se paze jer kako kaže ovo nije prvi slučaj trovanja.

Ko su zapravo "opasni istetovirani momci iz Levijatana koji štite životinje"? Otišla sam u njihove odaje i saznala sve o njima (FOTO) (VIDEO)

- Ne mogu da vam opišem kako se osećam, mnogo sam ljuta, razočarana ovaj bol je strašan. Nikada mi neće biti jasno kako neko može da ubije životinju na tako okrutan način. Kome smeta pas u mom dvorištu koji je vezan? Moji psi su bili mešanci, mladi. Džo je imao samo godinu dana, Džulija dve godine, nisu bili agresivni, a kako sam već rekla bili su vezani. Ta dva psa su otrovana u toku sedmice, danas evo još jedan pas i mačak. Ko zna kuda je sve posut otrov po dvorištu pa oni sad to pronalaze, ali prva dva psa su otrovana ispred svojih kućica. Nadležni su obavešteni o ovom slučaju. Iskreno se nadam da će pronaći krivca, kako bi ostale životinje bile bezbedne - rekla je za TopPres vlasnica otrovanih životinja Nataša Životić.

Nataša brine o napuštenim psima, Foto: Pixabay/igorovsyannykov

Zbog straha za ostale ljubimce Nataša je prinuđena da u hodniku svoje kuće drži ostale životinje dok se krivac ne pronađe. Ona je istakla da je se sa ovim problemom susretala i ranije i da nadležne institucije nisu pronašle krivca.

- Očigledno je da država u ovakvim komplikovanim procedurama štiti trovače tako da oni nekažnjeni ponavljaju krivična dela. Meni je pre nekoliko godina devet pasa u mom dvorištu otrovano i nikad niko nije odgovarao za to. Javnost mora znati da je trovanje životinja strogo zabranjeno i kažnjivo. Pored izdržavanja zatvorske kazne tu je i visoka novčana kazna jer su životinje zaštićene zakonom. Danas su otrovane moje životinje, sutra ne daj Bože nečije dete. Na kraju krajeva i ja mogu da se otrujem možda ako dođem u kontakt sa tim otrovom jer ja moram sama da pomeram uginule životinje i sklanjam ostatke otrova - navodi Životić.

(Telegraf.rs/TopPress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Animal lover

    9. oktobar 2018 | 19:01

    Samo monstrum moze da ubija zivotinje. Strasno! Ako nikog nisu napale i nisu u tudjem dvoristu odakle drskosti da neko ulazi na tudju zemlju i ubija?! Ako ne volis zivotinje neces ih drzati za ljubimce, ali ne diraj tudje!

  • Nena

    9. oktobar 2018 | 19:08

    Dokle vise a hocemo u Evropu ?

  • mima

    9. oktobar 2018 | 19:50

    i meni su otrovali dva macka, uzasni ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA