Afera "Ekskurzija" i dalje trese Arilje: Predsednik skupštine držao konferenciju za štampu, a onda su ušetali neočekivani gosti

Terzić je taman počeo da objašnjava svoje stranu, kada je priča otišla u potpuno drugom pravcu

  • 1

Predsednik SO Arilje, Dragiša Terzić, koji je u žižu javnosti dospeo jer je sa svojom suprugom otišao na matursku ekskurziju, danas je dobio priliku da  sugrađanima objasni svoju stranu ove priče. Međutim, konferencija za štampu povodom afere "Ekskurzija" otišla je u potpuno dugom pravcu, kada su se pojavili neočekivani gosti.

Najpre je Terzić ispričao kako su se on i žena zatekli u autobusu punom maturanata.

Direktor škole iz Arilja podneo ostavku posle skandala na ekskurziji: Niko ne zna gde su nestali lokalni funkcioner koji je sa ženom zauzeo mesta učenicima u autobusu

U varošici se samo o ovome govori Pritnskin: Youtube/Marko Randjic

- U neformalnom razgovoru sa direktorom škole, 10-ak dana pred ekskurziju, rekao sam da planiram da sa suprugom idem na odmor, na šta me je on pozvao da pođem sa njima u Italiju. Nismo o tome razgovarali sve do 28. septembra, kada mi je na sastanku o projektima u školi direktor rekao da je ekskurzija odobrena i da se polazi sutra u pet sati. Ja sam prihvatio, imajući u vidu da su ranije i u ovoj školi na ekskurzije išli i roditelji, bračni parovi, doktori, da se to radi i u drugim školama. Nisam ni pomislio da bi ovako nešto moglo da se dogodi - rekao je Terzić.

On je objasnio da je prve dve rate za ekskurziju (koja je košta 370 evra po osobi) platio i pokazao je novinarima priznanice da to dokaže.

- Pre polaska mi nijedan roditelj nije prišao da me pita zašto idem. Nekoliko njih, koje poznajem, rekli su mi da im pripazim na dete - kaže on.

Demantovao je navode da je zauzeo mesto đaku generacije.

- U autobusu kojim smo pošli iz Arilja bilo je oko 20 slobodnih mesta. Čak i kada je autobus zamenjen manjim, niko nije sedeo na patosu - kaže on i tvrdi da se iza celog događaja vode političke igre. Rekao je ostavku neće podneti. 

Konferencija je ipak otišla u drugom smeru kada su u kancelariju ušle tri majke dece sa posebnim potrebama, prenosi portal Užice-oglasna tabla.

One su novinarima rekle da su pozvane da im ispričaju koliko je za njih dobrih dela učinio predsednik skupštine. Upitan zašto zloupotrebljava ovu kategoriju dece i kakve veze ova tema ima sa njegovim odlaskom na ekskurziju, Terzić je rekao da sa tim nema ništa i predložio prisutnim novinarima da je "najbolje da zaborave priču o deci sa posebnim potrebama", prenosi ovaj medij.

(Telegraf.rs/Užice-oglasna tabla)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA