≫ 

Neženje iz Srbije "zapucale" u Rusiju po neveste: Kazali su nam da će nas čekati gomila devojaka, naši kidišu, po petorica na jednu, ne možeš da dođeš na red

Osnovali su Odbor za ženidbu, te da je pokloničko putovanje koje su organizovali bilo prilika i da se zbliži naša i ruska omladina

  • 12

Tridesetak momaka sa juga Srbije pridružilo se putovanju u Rusiju u nameri da u dalekom Belgorodu pronađu izabranicu srca svoga.

Zaposleni u niškim javnim preduzećima, ali i silom neženje iz Leskovca, Vranja, Medveđe kojima je dozlogrdilo samovanje, nestrpljivo su čekali susret sa Ruskinjama, ali su im se nade izjalovile jer se sve svelo na jednovečernje druženje.

U Krasnodaru se srušio avion, traga se za pilotima

Međutim, organizatori najavljuju da se uskoro očekuje uzvratna poseta Belgorodske mladeži, te da će neženje imati još jednu šansu da kući dovedu snahu iz Rusije.

Otac Dragiša iz Eparhije Niške objašnjava da su shvativši muku na kojoj je srpski narod osnovali Odbor za ženidbu, te da je pokloničko putovanje koje su organizovali bilo prilika i da se zbliži naša i ruska omladina.

- Iskoristili smo tu privrednu posetu koju je organizovala opština Medijana, koja se pobratimila sa Belgorodom, pa smo organizovali i pokloničko putovanje ali i susret naših momaka i njihovih devojaka. Naše je bilo da napravimo situaciju, a ko se kome svidi, njihova je stvar. Dali smo im priliku da se vide i porazgovaraju, a onda ko koga hoće. Daće Bog da se ta poznanstva nastave i tokom njihove posete Nišu koju uskoro očekujemo - objašnjava jedan od organizatora.

Mladoženje s juga Srbije, Foto: Privatna arhiva

Ivica Stojković (37) iz Leskovca jedan je od onih iz „konvoja srpskih mladoženja koji se uputio u Rusiju.

- Želo sam da posetim Rusiju, a kad se pomenula mogućnost ženidbe, rekao sam sebi : Što da ne.. godine me stigle, nikako da nađem devojku. Dobar sam domaćin, radim u „Juri“, gajim maline, ali naše devojke traže više od toga. U Belgorodu sam upoznao jednu Olgu, malo smo plesali i tako to, ali na tome je ostalo... Lepa je bila i druželjubiva, ali kratko vreme smo imali da nešto više uradimo – priča Stojković.

Nišlija Miodrag Cvetković (46) smatra da su tome što su se mladoženje vratile neobavljena posla „kumovao“ organizator.

- Kazali su nam da će nas čekati gomila devojaka, ja mislio pedeset, sto, pa da se probere, kad tamo, jedva deset, naši kidišu, po petorica na jednu, ne možeš da dođeš na red. Ja se nadao nešto „oči u oči“ ali slabo... ne ispade ništa. Kažu u novembru da će one da dođu ovde, pa možda ću u Nišu imati više sreće - zaključuje nesuđeni mladoženja.

VIDEO: Ovaj Srbin je ipak našao svoju Ruskinju, pa je oženio pred "celim gradom"

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA