≫ 

Priznao je na Fejsbuku svoju bruku, da je prešao komšiji u njivu, pa je uradio u Srbiji nerealnu stvar

Njegov gest i savet vrlo brzo su postali hit na društvenim mrežama

  • 5

Poljoprivrednik Marko Nikolić javno je na Fejsbuku priznao svoju grešku, ili kako kaže "bruku", koju su generacije njegove porodice činile nehotice. Oni su zauzeli priličan deo susedove njive i godinama je obrađivali kao svoju, nemajući pojma da je reč o tuđoj imovini.

- E pa, ljudi, ja se obrukah. Godinama nisam ni znao da smo komšiji ušli debelo u njivu. Čak ni deda, mislim, da nije znao. Ali ako je za utehu i primer, prvi sam saznao ovo i odmah bio juče da mu kažem i izvinim se. Teško da će neko to da uradi. Proverite, ljudi, na vreme, ima danas sve na internetu - poručio je Marko.

Pogrebnici proslavili "Grobarijadu" tortom u obliku venca za sahrane: To što je vama morbidno nama je svakodnevica (VIDEO)

Foto: Facebook/Dobra zemlja/Marko Nikolić

Njegov gest i savet vrlo brzo su postali hit na društvenim mrežama, jer Marko je pokazao koliko poštenja i dobrote i u ova vremena ima među ljudima u Srbiji.

EKATASTAR OTKRIVA GRANICE VAŠEG POSEDA, ALI I PRAVOG VLASNIKA NEKRETNINE KOJU BI DA KUPITE

Servis koji je koristio da sazna granice svoga imanja jeste Geo Portal Srbija, koji se nalazi na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Mnogi na njega odlaze i da bi saznali pravog vlasnika nekretnine koju žele da kupe, kako bi sprečili da budu prevareni. Evo kako se on koristi:

eKatastar Printskrin: eKatastar servis

Da bi saznali ko je vlasnik parcele, morate samo da znate broj parcele u okviru opštine i katastarske opštine, na kojoj se nekretnina nalazi ili adresu nepokretnosti (ulica i kućni broj).

Odete na web adresu Katastra, kliknete na javni pristup. Izaberite opštinu kojoj željena nepokretnost pripada, a nakon toga i katastarsku opštinu i adresu. Unosom tačnih podataka, prikazaće se i traženi podaci (ime, prezime i adresa vlasnika nepokretnosti).

Ukoliko želite da vidite mapu sa parcelama i njihovim brojevima i veličinom, potrebno je da posetite Geo Portal i jednostavno na mapi pronađete željene parcele.

Mapa sa parcelama i njihovim brojevima i veličinom Printskrin: GeoSrbija.rs

JEDNI HVALE, DRUGI KUDE

Na Markovu poruku su, doduše, pojedini korisnici odgovorili navodeći svoja negativna iskustva. Dok neki kažu kako je servis "retko korisna stvarčica" i za "5+", drugi tvrde da on navodno greši i da odstupanja mogu biti i do pet metara. 

Da li ste koristili ovaj servis? Kakva su vaša iskustva? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs/ D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Barca

    23. oktobar 2018 | 14:28

    Bravo! Sad svaki psihopata jednim klikoem može da te nadje!

  • @ Kiki

    23. oktobar 2018 | 22:41

    Ovaj nije srbin! Jer je u srbiji sistem ko će koga A uvek podržavamo onog koji dobro laže a mrzimo onog ko dobro radi Pogledajmo istoriju ako neko ne veruje Tako da će ovom poštenom čoveku samo da se rugaju

  • Boske

    24. oktobar 2018 | 11:15

    Prodavali smo porodicnu kucu u Surcinu podignutu u doba SFRJ sa svim dozvolama i uredno uknjizenu. Kada smo u ova sugava vremena otisli u katastar Surcin oni iznebuha smanjuju sve povrsine (placa i kuce) pravdajuci to "mreznim dijagramom nove digitalizacije" koju je kao uradila privatna firma snimajuci teren kako kazu: "od ugla susedne kuce.(Upozoravam ih ali od pruca, srusene pre 30 i nesto godina..Dakle ako susedna kuca ne postoji kako ste onda snimali i odakle). Nikakve molbe, zalbe nisu pomogle, sve su to smanjili sami, nas kao porodicu nisu ni obavestili. Trazili su izmedju 6-16 hiljada eura da toboz "novo digitalno snimanje" obave ponovo! Naravno da im to ne trebate dati. Ovo je nacin kako se u evropu ne bi trebalo ulaziti. Prokleti Srbistan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA