≫ 

Nada Macura se ogradila od Borka Josifovskog: Nije trebalo da prijavljuje kolege, ni ustanovu koja mu daje hleb (VIDEO)

- Ja bih to rešila u krugu ustanove ili Ministarstva - istakla je Nada Macura svoj stav o skandalu koji je prodrmao Hitnu pomoć

  • 45

Bivša portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura prokomentarisala je na Telegrafovom štandu na Sajmu medija postupak svog kolege dr Borka Josifovskog, koji je, nakon 13-godišnje borbe, uspeo da dokaže svoje tvrdnje da pojedini radnici Hitne pomoći sarađuju sa pogrebnim preduzećima i zbog toga odbijaju da rade reanimacije.

Macura je istakla da je postala portparol Hitne pomoći baš u vreme kada je na čelu ovog zavoda upravo bio Josifovski.

- Dr Borko Josifovski je mene prvi postavio za protparola Hitne pomoći. On je jako dobar lekar i kardiolog - rekla je ona.

Odmah potom se i ogradila od njega.

- Podigao je prašinu, ali ja o svojoj ustanovi, koja meni daje hleb, ne bih mogla da kažem nijednu lošu reč. Rudarski je posao po 12 sati dnevno spasavati ljudske živote. Ja bih to rešila u krugu ustanove ili Ministarstva - rekla je ona.

Na komentar naše reporterke da je Josifovski to prvo i uradio, te da je dvoje lekara odgovaralo zbog saradnje sa pogrebnim preduzećima, Nada je rekla da, kako god bilo, ona i do dvoje kolega ceni.

- Oni su dobri lekari, a šta su radili i da li su radili, ja to ne znam. Kao lekar, nikada ne bih želela da budem sa svojim kolegama i tehničarima u nekoj lošoj konotaciji - istakla je ona.

Šta je još rekla na temu ovog skandala koji je potresao srpsku zdravstveno scenu, pogledajte u videu na vrhu teksta.

(J.Stakić - j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nens

    25. oktobar 2018 | 12:16

    Da li ste Vi gospodjo culi njegovu izjavu? Doktor je ispostovao proceduru ali niko nije reagovao. Sta to ukazuje? Da je kriminal zagazio mnogo dublje. Njemu svaka cast na hrabrosti, ali uzasno je to sto covek treba da rizikuje sve u ovoj zemlji da bi ukazao i dokazao neku nepravilnost. I umesto da mu odate priznanje Vi ga jos ukopavate sa tom sramnom izjavom. Sta je Vas problem?

  • Tomo 25 10 2018

    25. oktobar 2018 | 13:18

    Gospođo Macura dokle više dase te stvari zataškuju posle ove tvoje izjave tebi nebi trebalo da ima više mesta u zdrastvu

  • DR

    25. oktobar 2018 | 12:10

    To mu je hvala s tvoje strane zato što te postavio kao potparola.Vi ste sramota za med. struku i zbog takvih uopšte u društvu nam ide tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA