≫ 

Sanja i Vlastimir proizvode potpuno prirodne i 100% domaće dezodoranse (FOTO) (VIDEO)

Mali preduzetnici Sanja Kun i Vlastimir Topličević, osnivači porodične manufakture za proizvodnju prirodne kozmetike Freshka gora iz Novog sada, dobili su priliku da svoje prirodne dezodoranse u stiku i to u četiri mirisne note, ekskluzivno prodaju na policama Roda marketa

  • 1

Sanjali su mnogo, a jedan veliki san su i ostvarili. Ono što verovatno nisu mogli ni da zamisle je da će im biti pružena super šansa - i to kad je najpotrebnije!

Mali preduzetnici Sanja Kun i Vlastimir Topličević, osnivači porodične manufakture za proizvodnju prirodne kozmetike Freshka gora iz Novog sada, dobili su priliku da svoje prirodne dezodoranse u stiku i to u četiri mirisne note, ekskluzivno prodaju na policama Roda marketa.

Foto: Promo

Kao jedan od osam učesnika Super Srbije - projekta davanja inovativnog podsticaja preduzetništvu koji su pokrenuli Direct Media i Roda - takmiče se za izbor HIT proizvoda. Proizvodu koji bude nosilac ove titule, a o tome odlučuju sami kupci kupovinom omiljenog proizvoda, biće obezbeđeno mesto na rafovima Rode i posle završetka projekta. I ostalim preduzetnicima se smeši ta prilika pod uslovom da njihovi proizvodi osvoje srca potrošača.

- Uživam u prirodi. Odrasla sam u selu ispod Fruške gore. Na samom početku zajedničkog života, Vlasta i ja smo pravili pite, varjače, maslinovo ulje, prodavali na pijacama i nosili po firmama. Gajili smo i krave i koze, proizvodili sir i mleko. Priroda je, ispostaviće se kasnije, moja najveća ljubav - priča Sanja.

Foto: Promo

U priči Freshke gore, ne zna se da li je zanimljiviji spoj karaktera njenih glavnih junaka ili njihove dogodovštine na 13 adresa stanovanja tokom dvodecenijskog života provedenog zajedno. U jednom trenutku su čak živeli i u konjičkom klubu gde je Vlasta radio sa konjima, a tamo im se i rodila prva ćerka. Najinteresantnija je ipak priča o počecima.

- Gajeći neven u bašti, dok sam ja prodavao maslinovo ulje, Sanja je napravila prvu kremu koju sam izneo na tezgu. Dve godine smo prodavali na pijaci i to nam je zlatno iskustvo. Mnogo smo naučili od kupaca, nikad nisu bili škrti da sa nama podele opažanje, daju predlog, iznesu neku zamerku. A onda smo proširili asortiman - objašnjava Vlasta.

Foto: Promo

Ovaj vredan i preduzimljiv dvojac kaže da je tada sve bilo skromno i u okviru njihovih mogućnosti. Sanji je čak iz Australije stizala literatura o prirodnoj kozmetici. Provodila je dane na internetu, tražeći recepte.

- Kada je priča počela da se razvija, pomislila sam u sebi kako sam konačno pronašla posao kojim sam oduvek htela da se bavim i evo, dan danas u njemu uživam. Odgovara mi da budem "svoj gazda", imam punu slobodu da organizujem svoje vreme, tako sam i produktivnija a i ostaje mi dosta vremena da se posvetim porodici a to je najdragocenije, kaže Sanja.

Foto: Promo

Te 2007. ponuda prirodne kozmetike i nije bila tako bogata kao danas pa je i to išlo na ruku ovom paru. Ipak, tržišna utakmica čini svoje, pa pre dve godine firma počinje da oseća promene. Sanja i Vlasta, priznaju da im marketing nije bio jača strana. Iako optimisti uvereni u kvalitet svog proizvoda, polako su počeli da gube nadu.

- Shvatili smo da nam je potrebna promena, samo jedna prilika, dašak nade da možemo da se vratimo na noge i upravo u takvom trenutku nam se desila Super Srbija - priča Vlasta.

Foto: Promo

Sanja i Vlasta su u dogovorenim rokovima Roda marketima isporučili tražene, i za njihovu proizvodnju velike, količine prirodnih dezodoransa u stiku, priznajući da je to za njih bio "veliki zalogaj".

Na policama Super Srbije, za naklonost potrošača i samim tim ostanak u ponudi Roda marketa, bori se i Freshka gora - potpuno prirodni proizvod.

Stisli su zube i uspeli. Od Super Srbije očekuju mnogo, a od budućih kupaca da ih podrže, prepoznajući njihov kvalitet i potencijal.

O Freshkoj gori

Prirodni deo stikovi Freshka gora su 100% prirodni. Ručno su izrađeni od kokosovog ulja, pčelinjeg voska, ekstrakta ruzmarina i eteričnih ulja. Postoje u četiri osvežavajuće arome: nana, lavanda, vanila i limun. Nana hladi i smiruje iritiranu kožu. Lavanda je idealna za osetljivu regiju pazuha. Limun ima blagotvorno dejstvo, kao i vanila koja je saveznik suve i umorne kože. Freshka gora prirodni deo stikovi u dnevnu negu unose svežinu šuma i livada Fruške gore.

Foto: Promo

O Super Srbiji

Nosioci projekta Super Srbija su kompanije Direct Media i Roda koje su udruženim snagama sa TV Prvom napravile priču u kojoj se preduzetnici bore za naklonost potrošača, a uspešna prodaja može da im obezbedi godišnji dobavljački ugovor sa Rodom. Kako je izgledao preduzetnički put učesnika Super Srbije možete saznati na TV Prva svake nedelje od 18.45.

Foto: Promo

Pogledajte priču o Freshkoj gori

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krema

    1. novembar 2018 | 19:02

    Koja nosi naziv Blago licu mom... najbolja na svetu. Dozivljaj ciste ljubavi i srece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA