Oglasili se niški lekari povodom optužbi Aleksinčanke: "Neka dokaže sve te gnusne reči o našem radu i priloži dokumentaciju iz Švedske"

Lekari iz Niša demantuju Jelenine optužbe

  • 7

Nakon što je pacijentkinja GAK KC Niš, Jelena Lazarević iz Aleksinca, optužila lekare specijaliste ove ustanove da su joj pogrešno dijagnostikovali kancer i lečili je od istog, oglasili su se iz ove niške zdravstvene ustanove.

Specijalisti Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Niš odbacili su bilo kakvu odgovornost za, kako kažu neistinite navode pacijentkinje, jer je njoj pružana celokupna medicinska pomoć koja je bila u skladu sa profesionalnim dužnostima.

Jelena Lazarević izjavljivala je da su iz ove ustanove od nje tražili novac, kako bi obavili operativni zahvat.

U ceo ovaj slučaj, a na zahtev niškog Kliničkog centram umešao se i Sud časti Lekarske komore, koji je odbacio iznete optužbe, jer nisu bile potkrepljene nikakvim dokazima.

Jelena krivi lekare; Printskrin: TV Sitel

Kako su izjavili niški lekari koji su lečili Jelenu, ona nikome nije pokazala bilo kakvu medicinsku dokumentaciju iz bolnice u Švedskoj. Čitava ustanova insistira da pacijentkinja omogući uvid u tu medicinsku dokumentaciju, a kako bi je priložila kao dokaz da je načinjena greška prilikom dijagnostike.

- Ukoliko se ponovnim pregledima u zdravstvenim ustanovama Republike Srbije utvrdi da pacijentkinja nema karcinom, jedino objašnjnje za to je pogresan HP nalaz biopsije, koji je koincidirao sa kliničkim nalazom i nalazom magnetne rezonance, a u smislu hronične, stare i dugotrajne upale grlića materice, što opet nije odgovornost KC Niš - izjavili su niški lekari.

Ona je, kako tvrdi, otišla i na preglede u Švedsku; Foto: Profimedia

U KC Niš tvrde da se nalaz biopsije koji je urađen u privatnoj poliklinici "Human" podudarao sa kliničkim nalazom i nalazom magnetne rezonance. Ističu i da su histopatološke analize iz obe privatne klinike pokazale da ima isti tip karcionoma.

- Nakon njenih tvrdnji da joj je pogrešno dijagnostikovan kancer i to dva različita tipa, rađena je i revizija HP nalaza, nakon koje je utvrđeno da se radi o identičnim tipovima karcinoma, što se takođe može videti u dokumentaciji koju poseduje Klinički centar Niš, a koja je lako proverljiva - rekli su iz Kliničkog centra Niš.

Određena terapija bila je, kažu, adekvatna njenom zdravstvenom stanju, čak i u slučaju da promena ustanovljena na njenoj materici nije maligna. Obrazlažu i da su joj predočili da je karcinom zahvatio i mokraćovod, zbog čega je bilo rizično da je operišu. Pokušali su, kažu, i da joj objasne zašto je opasno uraditi operativni zahvat:

- Ako se uđe u operaciju koja ne garantuje potpunu radikalnost, samo se pogoršava stanje i onemogućava zračenje - navodi se u saopštenju.

Ona tvrdi da su joj srpski lekari dali pogrešnu dijagnozu; Foto-ilustracija: Profimedia

Jelena Lazarević je odbila lečenje propisanom terapijom, tvrdeći da lekari zračenjem žele da unište dokaze pogrešne dijagnoze. Pitajući se kako je i dalje živa, ako su joj prognozirali da je jednom nogom u grobu, februara ove godine je odletela za Malme gde je tražila azil. Švedski lekari su, prema njenim rečima, utvrdili da ne boluje od kancera.

Lekari specijalisti KC Niš i dalje insistiraju da na uvid dobiju svu zdravstvenu i medicinsku dokumentaciju švedskih kolega, koji su po odlasku pacijentkinje u njihovu zemlju, medicinski i naučno ustanovili da ista ne boluje od karcinoma na grliću materice. Takođe stoji i zahtev, da i javnosti, odnosno medijima, bude omogućeno da imaju uvid u traženu dokumentaciju.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    2. novembar 2018 | 13:55

    Mene je Ginekolog Klara Birinji iz Iriga lecila od bakterije 8 meseci pogresno dijagnostikovala i dovela me do smrtnosti probali su to da zataslaju sada sam je prijavila spoljnoj kontroli lekardkoj komori i privatna tuzba dovela me do smrtnosti msligni tumor nije videla isla sam na vestacenje i 99 posto ssm nesposobna primila hemo terapije operacija i sad borba za zivot

  • Bane

    2. novembar 2018 | 11:24

    U Srbiji za sve su krivi policajci i doktori. Ljudi jedva čekaju da ocrne a kad in život spase jedni ili drugi to je sve normalno. Pa nisu ni oni čudotvorci. Podrška za sve doktore i policajce i hvala vam za sve!

  • Moje viđenje

    2. novembar 2018 | 13:43

    Sramota je što se u političke svrhe udara na tako osetljivu temu kakvo je zdravstvo. Nije teško prepoznati da je ova hajka na lekare osmišljena i dirigovana sa jednog mesta. To može Srbiju da ostavi bez lekara jer mladi neće da trpe pored male plate i ovakve napade. Stariji trpe jer im je kasno da menjaju život i kad oni završe radni vek Srbiju će lečiti vračare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA