≫ 

Ko je prevario decu iz Bogatića? Agencija im otkazala ekskurziju u poslednji čas, mališani očajni, a roditeljima nije vraćen novac

Da li će roditeljima uplaćen novac biti vraćen, saznaće se kad se raspetlja ko je kriv zbog otkazivanja putovanja

  • 7

Turistička Agencija "Exelent" telefonom otkazala rekreativnu nastavu učenika iz Klenja kod Bogatića, prebacujući krivicu na Vojnu ustanovu "Tara" i hotel "Breza" u Vrnjačkoj Banji. Iz ove ustanove, za Telegraf.rs odgovarili su da Agencija sa njima nije potpisala ugovor niti uplatila dogovoren iznos pre polaska dece.

U petak popodne, dva dana pred polazak na rekreativnu nastavu "Turistička agencija "Exelent travel" iz Šapca otkazala je rekreativnu nastavu osnovcima iz "Laza K. Lazarević" iz Klenja, kod Bogatića.

Umesto da danas krenu u Vrnjačku Banju, 70 đaka je ostalo kod kuće. Uplakanu i razočaranu decu smirivali su učitelji i roditelji koji sumnjaju da su žrtve prevare, ali pošto je vikend pravu istinu još ne znaju.

Tužni mališani ostali su kod kuće Foto-ilustracija: Pixabay

- Juče je u jedan sat u školi je držan roditeljski sastanak zbog odlaska dece, a kada smo se vratili kući, sat-dva kasnije učiteljica je pozvala i obavestila da je rekreativna nastava otkazana. Već smo bili pripremili skoro sve za odlazak, ćerka se razočarala i počela je da plače, jedva smo je smirili - kaže jedan roditelj.

U šabačkoj agenciji kažu da im je Vojna ustanova "Tara", koja je vlasnik hotela "Breza", u kojem je trebalo da borave mališani, u petak prepodne pismeno, bez obrazloženja otkazala ceo aranžman.

- Šta smo drugo mogli osim da obavestimo školu da deca u nedelju ne kreću na put. Bolje i ovako nego da su otišli pa se vratili. Ranije smo sarađivali sa Vojnom ustanovom bez problema, a sada su jednostavno bez razloga otkazali aranžman. Otprilike, tako im se može i - gotovo. Žao nam je što su deca razočarana i vratićemo novac koji su do sada uplatili - rekla je Gordana Dimitrijević iz Agencije "Exelent".

Ništa od rekreativne Foto: Shutterstock

Snežana Pešić, upravnica hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji, u kojem je trebalo da borave deca iz Klenja, u pisanom odgovoru na pitanje Telegraf.rs navela je sasvim drugačiji razlog otkazivanja aranžmana. Po njenim rečima, jedini krivac je neprofesionalnost turističke agencije "Exelent".

- Agencija nije do poslednjeg radnog dana pre putovanja uplatila dve rate, kako je predviđeno ugovorom i nije vratila VU "Tara" potpisan ugovor niti dostavila menicu kao garanciju plaćanja, što je sve predviđeno ugovorom - tvrdi upravnica Pešić.

S obzirom da je vikend iz VU "Tara" će u ponedeljak Osnovnoj školi i Savetu roditelja uputiti detaljnije obrazloženje o otkazivanju rekreatvne nastave.

Osmodnevni boravak u "Brezi" roditelji učenika je trebalo da plate 15.890,00 dinara u devet rata i još 2.000 dinara za dnevnice učiteljima. Dosad su uplatili jednu ratu i naknadu učitelju. Da li će im novac koji su uplatili biti vraćen, kako su obećali iz agencije, saznaće se narednih dana kada se raspetlja ko je kriv zbog otkazivanja putovanja.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. novembar 2018 | 08:51

    Kako ce ova deca da vole srbiju kad u njoj su vecina lazovi i prevaranti vecina mislio sam na one zaposlene u drzavne i privatne poslove.

  • Ja bre

    4. novembar 2018 | 10:32

    Hotel Breza je najugledniji hotel u Vrnjackoj Banji i okolini.visoke je kategorije i sa time i najskuplji u Vrnjackoj Banji. cisto sumnjam da je problem u vodecim kadrovima hotela.pitam se koja to agencija organizuje ekskurziju skoli u Najskupljem hotelu nekog grada ili mesta....sumnjivo

  • Milan

    4. novembar 2018 | 08:55

    Koliko ja vidim krivi su roditelji! Sto bi agencija snosila za njih celu radu putovanja? Hotelu je pred put trebalo da budu uplacene dve rate, a roditelji su agenciji uplatili samo jednu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA