≫ 

Prva ispovest dede Jelene Đoković posle otmice: Sam sam, noću mi je preteško, strah se uvukao u mene. Bojim se da će mi opet upasti u kuću

Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra

  • 8

Milosav Radisavljević (81), deda Jelene Đoković ispričao je šta je preživeo u noći stravične otmice koju je preživeo pre tri meseca.

Starac kaže da se i danas plaši da mu otmičari ponovo ne upadnu u kuću.

- Još ne mogu da se oporavim od otmice. Plašim se da neko ponovo ne upadne u kuću. Nikako ne mogu da se opustim, a noću mi je preteško jer se neki strah uvukao u mene - ističe Radisavljević.

Radisavljević sa unukom Jelenom Đoković Printskrin: RTS

Podsećanja radi, u julu ove godine, u sred noći, razbojnici su odveli Radisavljevića, dedu Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga za stub u njivi.

- Razbojnik je ušao u kuću dok sam spavao. Bacio se u krevet na mene. Dugo smo se rvali. Napadač je imao fantomku, ali ju je držao u džepu. Imao je i rukavice i lisice. Govorio je da ga sem novca ništa drugo ne interesuje. Pokazao sam mu gde mi je novčanik i rekao mu da uzme sve osim dokumenata - kaže on.

No napadač je želeo da Milosav pozove unuku i zeta.

- Plan mu je bio da im tražim milion ili milion i po evra, kako bi me oslobodio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da može sa mnom da radi šta hoće. Tada je sa mog mobilnog poslao poruke mom sinu, tražeći mu dva miliona evra - tvrdi starac.

Milosav Radisavljević Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

On je Radisavljeviću potom lisicama vezao ruku za njegovu i bosog ga odveo u kukuruzište, do stuba za dalekovod, za koji ga je potom vezao i zalepio selotejpom.

- Sećam se da sam se otimao da mi ne bi jako stegao ruku. Noge mi je vezao selotejpom, a odbranio sam se da mi ne stavi traku i na usta. U nekom trenu je rekao: "Nemoj da vičeš, da ne praviš problem i sebi i meni". Otišao je, a ja sam ostao da ležim u vodi do kolena - detaljno je opisao on.

Stub se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Miloslava oteli odlično poznavali teren, ali i da su ga tipovali, jer nema ko nije znao Losu, kako zovu deku Jelene Đoković. Vatrogasci su u četvrtak ujutru, kada su ga pronašli, morali da iseku deo stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan.

Policija je uhapsila osumljičenog Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Policija je ubrzo uhapsila Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković.

Branislav M. se sumnjiči da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod.

Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra, a prema njegovim rečima, u ovom krivičnom delu učestovao je jedan izvršilac i jedan pomagač.

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golub

    3. novembar 2018 | 22:53

    Pa zašto si sam? Zašto ti unuka ne unajmi obezbedjenje ili te da u starački dom? Nemoj i ti samo žrtvu da izigravaš!

  • DARKO 100%

    3. novembar 2018 | 22:12

    Netreba te biti vidovnjak dovoljno je razumom saslusati i videti svet oko sebe i da znate buducnost!zalosno je kad covek od 81 godinu nema smiraj zivota nego u strahu da ga neki kojima moze biti otac dva puta po godinama ima strah od takvih koji mogu magarcu rep iscupati,

  • Goran

    3. novembar 2018 | 23:24

    E to je jako bitna vest ,sta kaze deda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA