Kao da strah od zubara nije dovoljan: Pojavio se oglas za prodaju jezive stomatološke ordinacije iz 1939. godine (FOTO)

Teško je zamisliti da bi bilo ko bio spreman da sedne ispred nje i otvori usta

  • 4

Plašili se zubara ili ne, nema čoveka kog ne prođe jeza od same pomisli na sedanje u zubarsku stolicu koja je deo stomatološke ordinacije iz 1939. godine. 

Kompletna ordinacija sa ispravnom mašinom iz prve polovine dvadesetog veka nalazi se na većini srpskih oglasa. Srećan kupac uz mašinu dobija i hidrauličnu stolicu, dva ormara, dve lampe, mali sterilizator, kao i veliki broj stomatoloških alata iz tog doba.

Ova ordinacija stavljena je na prodaju, Printskrin: Kupujem Prodajem

Da li zbog same mašine i stolice, ili zbog ambijenta u kom je uslikana, ova ordinacija u većini nas je probudila traume vezane za odlaske kod zubara. 

Oronule pločice, nedostatak dnevnog svetla i dva džaka sa nepoznatim sadržajem doprinose sablasnom izgledu ove ordinacije. 

Ordinacija je iz 1939. godine, Printskrin: Kupujem Prodajem

Čak i ormar sa kog je počela da opada bela farba čini da ova slika deluje još strašnije. Prodavac tvrdi da je mašina ispravna, ali teško je zamisliti da bi bilo ko bio spreman da sedne ispred nje i otvori usta, ali je vrlo lako zamisliti je u nekom filmu strave i užasa ili kao deo neke stomatološke muzejske postavke.

(G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA