Žena je umrla nasred ulice od stresa, jer joj je razbojnik strgao lanac sa vrata: Da li su kazne za sitne lopovluke premale? (ANKETA)

Dok su stariji supružnici hodali ulicom, ženi je prišao stariji muškarac i strgao joj lanac sa vrata, epilog, žena preminula, muž i razbojnik u Urgentnom centru... Ali, razbojnik može da se tereti samo za pokušaj pljačke. Mnogi misle da je to premala kazna

  • 17

Posle jučerašnje vesti da je na ulici, tokom pokušaja pljačke na Zvezdari, jedna žena preminula, od stresa verovatno, postavlja se pitanje da li je zakon preblag za ovakvu vrstu kriminala, koji krene naopako.

Naime, dok su supružnici starosti oko 60 godina hodali ulicom, ženi je prišao stariji muškarac i strgao joj lanac sa vrata. Suprug napadnute žene je odmah skočio u odbranu supruge, pa je napao razbojnika. Dok su se oni tukli, žena se samo srušila mrtva pored njih.

Na kraju su, i muž i lopov, završili u Urgentnom centru. Razbojnik je sam tražio da ga tamo prevezu, jer ga bole glava i rebra! Navodno je hteo ukrade lančić, jer je tako planirao da plati račun za vodu.

Lopov navodno hteo da plati račun za vodu, Foto-ilustracija: Telegraf

Sigurno je i vama neko ispričao ili i sami imate iskustva da je neko pokušao da vas opljačka u prevozu, pokušao ili čak i uspeo da vam strgne lančić s vrata ili otme mobilni telefon iz ruku. Kazne za takve "sitne" kriminalce su nikakve, ali su građani besni, jer, smatraju da ovakav zločin sa Zvezdare može da se podvede pod ubistvo.

Sve krađe na ulici ili u prevozu podvode se pod "obične". A žrtve uglavnom odustaju od privatne tužbe. Kažu da se ne isplati povlačiti se po mesecima sudovima, da bi se nadokadila šteta od, recimo, 1.000 dinara. Još jedan dokaz koliko je manjkav zakon, kada su sitne krađe u pitanju. Ali, do pre neku godinu je bilo i gore - limit ispod kog se "sitni" lopovi nisu kažnjavali bio je 15.000 dinara.

Žena je navodno bila živa kada je Hitna pomoć stigla, Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Niko pri tom, izgleda ne razmišlja šta se dešava u slučajevima kada žrtva krađe doživi veliki stres i na kraju, kao i žena od juče, od te traume i premine.

Da li je bila sama ili u društvu dece, da li je koračala nekom mračnom ulicom, da li ju je prilikom pljačke lopov možda udario... Ostaje pitanje da li će razbojnik možda odgovarati za ubistvo iz nehata?

Zbog toga se i digla prašina na društvenim mrežama, koje ceo dan "bruje" o tome da nije u redu da u ovakvim slučajevima prestupnici odgovaraju samo za pokušaj krađe. Kakav je vaš stav? Pišite nam u komentarima.

(J.Vučić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina Milosevic

    11. novembar 2018 | 18:01

    Ma daj molim te,kako nema komentar pa sad sam poslala,hocete i maticni broj i adresu,nije problem.Ono sto sam svojim radom zaradila,ubicu,a necu dati da mi neko otme,stokeee

  • Asob

    11. novembar 2018 | 18:03

    Kradja,je kradja. Nema sitna ,krupna!!!

  • DRagutin

    11. novembar 2018 | 17:41

    Ne bi me cudilo da jos ovaj sto je branio zenu mora lopovu da plati neku odstetu...! Evropski zakoni su cudo... !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA