Najbolji mladi istraživači da ostanu u Srbiji: Talenti mogu do 15. decembra da se prijave za učešće u projektima

Pravo da učestvuje dobiće 100 talentovanih istraživača

  • 0

Nauka državi ipak nije na poslednjem mestu. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je danas poziv za učešće 100 talentovanih mladih istraživača u naučnoistraživačkim projektima, što će im omogućiti dodatan izvor prihoda.

Projekte realizuju akreditovane naučnoistraživačke organizacije u tekućem ciklusu istraživanja. Pravo da učestvuju na pozivu imaju istraživači koji su prvi put upisali doktorske studije u školskoj 2018/2019. godini, a poziv će biti otvoren do 15. decembra.

Ovim pozivom, kao i prethodnim Vlada i resorno Ministarstvo šalju jasnu poruku da žele da najbolji mladi istraživači ostanu u Srbiji i postižu zapažene rezultate u svojoj zemlji.

Nakon osam godina u kojima nije bilo sličnih poziva Ministarstvo je 1. marta objavilo Poziv za talentovane mlade istraživače - studente doktorskih akademskih studija za učešće na naučnoistraživačkim projektima. Pravo da se prijave imali su doktorandi čija je prosečna ocena na prethodnim nivoima studija bila najmanje devet, dok je drugi uslov bio da kandidat nema više od 30 godina (rođeni 1988. godine ili kasnije).

Do sada se, po ovom pozivu, na projekte koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uključilo više od 840 novih istraživača, a proces uključivanja je i dalje u toku, zbog složene procedure izbora u zvanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA