Srpski vojnici izveli marš dug 20 kilometara, a u korak ih je pratio i ministar Vulin (FOTO)

Ministar se uverio u njihovu fizičku spremnost i obučenost

  • 21

Pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u urbanim uslovima u rejonu grada Niša, u kome je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije. Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Marširalo se 5 kilometara na sat, Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu "Aerodrom", koja je bila završna tačka marša, i razgovora sa pripadnicima bataljona, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

Marš je bio dug 20 kilometar, Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku - izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci - istakao je ministar odbrane.

Kraj marša, Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku, naročito specijalnih jedinica, na povišenje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.

Ministar je posetio i spomen sobu, Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vulin je, nakon marša, u niškoj kasarni "Aerodrom" obišao i spomen sobu 63. padobranske brigade, kao i spomen-obeležje posvećeno nastradalim pripadnicima u krugu te kasarne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    2. decembar 2018 | 14:09

    u stopu ih pratio.nasmejah se.

  • NsCz

    2. decembar 2018 | 13:53

    Ministar se uverio u njihovu figicku spremnost?Vi mene zetate 😂😂😂😂😂😂

  • Elroid

    2. decembar 2018 | 14:04

    Ministar je naucio i spreman je da hoda samo od fotelje do automobila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA