≫ 

Sutra počinje ski sezona na Kopaoniku: Britanski Gardijan nahvalio Kop i dao šaljivo upozorenje

Od srede, 5. decembra, do nedelje, 9. decembra, važiće popust od 20 posto na cenu ski karata

  • 1

Ski centar Kopaonik od sutra, 4. decembra, počinje sa radom. Prvi dan ski sezone biće besplatan, a za skijaše i bordere će raditi žičara Karaman greben i staze 7 i 7a.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje pripremljene su staze za početak ovogodišnjeg skijanja na kojima ima oko 20 centimetara utabanog snega. Radno vreme ski centra Kopaonik od sutra je od 9 do 15.30 časova.

Ove godine, zbog velikog interesovanja, zvanična manifestacija „Ski opening“ podeljena je na dva vikenda, pa skijaše očekuje odlično skijanje i zabava od 6. do 9. decembra i od 13. do 16. decembra.

Od srede, 5. decembra, do nedelje, 9. decembra, važiće popust od 20 posto na cenu ski karata, dok će tokom drugog vikenda ski openinga, od 13. do 16. decembra, važiti popust od 30 posto.

Ski sezona počinje sutra, Foto: Tanjug/Saša Petrović

O našem najvećem ski centru pisao je i britanski Gardijan.

- Kopaonik, srpski premijerni ski-rizort prekriven prelepom šumom, odličan za početnike u skijanju, a veoma ljubazan prema novčaniku. Da li je ovo genijalna alternativa Alpima? - pita se novinarka na početku teksta.

- Odjednom me je zapuhnuo zid duvanskog dima i prizor svinje koja se vrti na ražnju, ali grupa ljudi – što lokalaca što posetilaca iz Beograda i inostranstva bili su prijateljski nastrojeni i zainteresovani kako sam uopšte došla ovde - piše i dodaje da u Velikoj Britaniji nijedna agencija trenutno ne radi aranžmane za Kopaonik. 

Kako kaže, ubrzo se i sama našla u ekipi koja vrti prase na roštilju i ispija rakiju. Našalila se i da ovo nije advekvatna planina za vegane i vegererijance, ali da je zato vrlo „ljubazna“ prema novčaniku, pa tako zimovanje ovde možete platiti duplo manje nego na Alpima.

VIDEO: Kopaonik okom akcione kamere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    3. decembar 2018 | 10:05

    Radice cetiri staze,klasika.Najskuplji ski pass u regionu.S obzirom da vecina staza ne radi velikim delom sezone jer zamislite nemaju kapaciteta da naprave vestacki sneg postavlja se pitanje sta se to toliko naplacuje.Tako je pukao i Crnogorski turizam hoce da zive cele godine a da rade 60 dana u godini.O divljim gradnjama i kapacitetima skijaskih korpi drugi put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA